AÖL Sınavı Ne Zaman? MEB'den Açık Lise Sınavları ve İş Takvimi Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce yayımlanan duyuruda AÖL sınavlarının 21-22 Mart 2020 'de yapılacağı bildirilmişti. Ancak coronavirüs nedeniyle Açık Lise sınavları ertelendi. Peki sınavların yapılacağı yeni tarih belli mi?

AÖL Sınavı Ne Zaman? MEB'den Açık Lise Sınavları ve İş Takvimi Duyurusu

MEB  AÖL sınavları ne zaman?

Milli eğitim Bakanlıı 2019-2020 eğitim öğretim yılı Açık Lise 2. dönem sınavları normalde bu hafta sonu yapılacaktı. AÖL iş takvimine baktığımızda sınav giriş belgelerinin bugün yayımlanacağı ve yayımlanan griş belgelerinin ardındna sınavın 21 ile 22 Mart 2020 tarihlerinde Türkiye genelindeki okullarda yapılacağı bekleniyordu.

VİRÜS TEHLİKESİ SINAVI ERTELETTİ

Vuhan 'da ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan coronavirüs, ülkemizde 47 kişide görüldü. Vakaların Türkiye 'de görülmesinin ardından Bakanlar Kurulu yapıldı ve okullar tatil edildi. Okulların tatil edilmesinin ardından AÖL sınavlarının da ertelendiği  bilgisi geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2019-2020 eğitim yılı AÖL 2. dönem sınavlarının ileri bir tarihe ertelendiğine yer verildi. 

İşte resmi yazı:

SINAV EYLÜL AYINDA

MEB tarafından yapılan açıklamada Açık Lise sınavlarının Eylül ayına ertelendiğine yer verildi. Henüz net bir tarih açıklanmadı Ancak yaz aylarındasınav için net tarih verilecek.

Sınavın net tarihi ve AÖL yeni iş takvimi yayımlandığında bildirimle haberdar olmak çin uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN