AÖL İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzu ve Ücreti 2020

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı kayıt yenileme ve ilk kayıtları için kılavuzu yayımlandı. İşte yayımlanan kılavuz, ilk kayıt ve kayıt yenileme ücreti.

AÖL İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Kılavuzu ve Ücreti 2020

AÖL kayıt yenileme duyurusu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt duyurusuna , kılavuzuna yer verildi.

"2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 06 Ocak 2020 - 31 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. " ifadeleri ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Açık Öğretim Lisesi'ne ilk defa kayıt olacak olan öğrenciler Halk Eğitim Merkezleri'nde kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra, anlaşmalı bankalara veya anlaşmalı bankaların ATM' lerine sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir."

BAŞVURU YERİ

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri,

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenciler;

Kayıt için gerekli evrakları ile öncelikle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Ön Kayıtlarını yaptıracaklardır.

Halk eğitimi merkezi müdürlükleri eksik evrak ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belge ile işlem yapmayacaktır.

Ön kayıt işlemi gerçekleşen öğrenci ilk kayıt sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatıracaklardır.

Eksik belge ve bilgi ile ilk kayıt alan halk eğitimi merkezi müdürlüğü öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür.

2020 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 10 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

Kayıt yenileme için detaylar şu şekilde;

 İLK KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

 KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

AÖL 2. DÖNEM SINAV TARİHLERİ İLE İŞ TAKVİMİ

AÖL HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN