AÖL Açık Lise Kayıt Yenileme ve İlk Kayıt Başvurusu Başladı 2021

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada açık lise 1. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başladığına yer verildi.

AÖL Açık Lise Kayıt Yenileme ve İlk Kayıt Başvurusu Başladı 2021

AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemi başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 1. dönem sınavlarının ertelenmesi nedeniyle yeni kayıt ve kayıt yenileme duyurusu yayımladı. Yayımlanan duyuruda, "25 Şubat 2021 tarihinde başlayacak olan 2020/1. Dönem sınavı (çevrimiçi) ile  25 Mart 2021 tarihinde başlayacak olan 2020/2. Dönem sınavı (çevrimiçi)  arasındaki sürenin;  2020/2. Dönem yeni (ilk) kayıtları almak için çok kısa olması nedeniyle (2020/2. Dönemde alınması gereken yeni (ilk)  kayıtlar) 2020/1. Dönem kayıtları tekrar açılarak 22 Ocak-15 Şubat 2021 tarihleri arasında alınacaktır." denildi.

2. DÖNEM İÇİN YENİ KAYIT ALINMAYACAK

Açıklamada 1. dönem için kayıtların yeniden açıldığı, bu nedenle 2. dönem için yeni kayıt açıklamayacağına yer verilerek, "Sınavlar arasındaki sürenin kısa olmasından dolayı, 2020/2. Döneminin 25 Mart 2021 tarihinde başlayacak olan sınavı (çevrimiçi)  için 2020/2. Dönemde ilk (yeni) kayıt işlemleri açılmayacaktır. " denildi. 2. dönem için sadece kayıt yenileme olacak. Yeni kayıt olmayacak. Bu nedenle adayların bugün başlayan ve 15 Şubat'ta sona erecek kayıtlarını yapması gerekmektedir. 

İLK KAYIT NASIL YAPILACAK?

İlk Kayıt yaptıracak öğrenciler İlk Kayıt Sınav Ücretini anlaşmalı bankalara yatırmadan halk eğitimi merkezi müdürlüklerine müracaat edecektir. Halk eğitimi merkezi müdürlükleri müracaat eden öğrenciler evrakları teslim edecek e öğrencilerin sistem üzerinden ön kaydını yapacaktır.

Ön kaydını yaptıran öğrenci anlaşmalı bankalara İlk Kayıt Sınav Ücreti yatırabilecektir.

KAYIT ÜCRETİ

MEB duyursunda, "Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için ilan edilen tarihler arasında anlaşmalı bankalara “sınav ücretini” ödemek zorundadır. 2021 yılında, bir dönem için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 10 TL ise halk eğitim merkezi okul aile birliği banka hesabına yatırılacak veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Ücreti), 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir." denildi.

KAYIT EVRAKLARI

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;
- İlköğretimi tamamlayanlar, ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlardan halen örgün eğitimde kayıtlı olmayanlar ile e okulda 2020-2021 eğitim öğretim yılında aktif öğrenci olmayanlar, ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,

- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,

- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

- İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı), T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,

- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

- Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin aslı ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,

- T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı

Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılanlardan;

- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,

- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,

- Ortaöğretim diplomasının/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği, (söz konusu belge noter onaylı veya kaydı alan halk eğitimi merkezi müdürlüğü tarafından onaylanmış olacak. Belgeyi onaylayan halk eğitimi merkezi mührü ve onaylayan müdür veya müdür yardımcısının ismi/kaşesi okunabilecektir. Kaşenin okunmaması durumunda onaylayan kişi tarafından halk eğitimi merkezi müdürlüğünün adı tükenmez kalem ile yazılacaktır.)

- T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

KAYIT YENİLEME

Kayıt yenileme yapacak öğrencilerin de son başvuru tarihine kadar halk eğitim müdürlüklerine gitmesi gerekmektedir.

DAHA ÖNCE KAYIT YAPANLAR - KAYIT YENİLEYENLER NE YAPACAK?

MEB AÖL açıklamasında, "Daha önce 2020/1. Dönem için kayıt yenileme işlemi yaptırmış ve öğrencilik durumu sistem üzerinde "Aktif" olan öğrencilerimizin tekrar kayıt yenileme işlemi yaptırmayacaklardır. Bu öğrencilerimiz isterlerse sınava girecekleri derslerini güncelleyebilirler." denildi.

İlk (yeni) kayıt kılavuzu için tıklayın

Kayıt yenileme kılavuzu için tıklayın

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA