AÖF-Üniversiteliler Dikkat: Online Sınavda Kopya Çekenlerle İlgili YÖK'ten Açıklama

Üniversite öğrencilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. YÖK'ten yapılan açıklamada online sınavlarda çekilen kopyalarla ilgili flaş açıklama yapıldı.

AÖF-Üniversiteliler Dikkat: Online Sınavda Kopya Çekenlerle İlgili YÖK'ten Açıklama

AÖF ve Üniversitelerin online sınavlarında kopya arttı. YÖK açıklama yaptı.

Üniversite öğrencilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. YÖK 'ten yapılan son dakika açıklamasında, üniversitelerde online olarak sınavların yapılması nedeniyle kopya olayının arttığına yer verildi ve buna karşı önemli uyarı yapıldı. 

KOPYA OLAYLARI ARTTI

Üniversitelerde vizeler başladı. Başlayan vizelerde öğrencilerin kopya çektiği belirtildi. Aralarında WhatsApp Telegram gibi gruplar kurarak ortak şekilde sınavları yaptıkları şikayetleri YÖK'e gitti. YÖK ve birçok üniversiteye giden şikayetler sonrası YÖK bir açıklama yaptı. Yükseköğretim Kurulu tarafındna konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Son dönemlerde uzaktan/online yapılan sınavlarda kopya çekildiğine veya bazı öğrencilerin yerlerine başkalarını sınava soktuklarına ilişkin Başkanlığımıza çeşitli bildirimlerde bulunulmaktadır. Sınav notlarının, öğrencilerin gerçek kazanımlarını doğru bir biçimde yansıtması yükseköğretim sistemimize güven açısından son derece önemlidir. Üniversitelerimizde ders veren bütün öğretim elemanlarımızın yanı sıra yöneticilerimiz de sınav güvenliğini sağlayacak her tür önlemi almakla yükümlüdürler."

AÖF sınavları da online yapılacak. AUZEF, AÜ ve ATA AÖF sınavları için de önlemler alınması bekleniyor. 

Sizce online sınav ile kopya olayları arttı mı? Yorum kısmı aşağıda.