AÖF Sınavları İle İlgili Flash Gelişme: AÖF Sınavları İptal mi Edildi? AÖF Sınavlarının İptali...

AÖF sınavlarında kopya skandalı yaşanmış ve soruların online olarak sızdırıldığı ortaya çıkmıştı. Peki AÖF sınavları iptal olur mu? AÖF Sınavları iptal edilecek mi? Detaylar haberimizde.

AÖF Sınavları İle İlgili Flash Gelişme: AÖF Sınavları İptal mi Edildi? AÖF Sınavlarının İptali...

Geçen Hafta  Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi ara sınavları yapılmıştı. Soruların online olarak sızıdırıldığı ve öğrencilerin kopya çektiği haberleri gelmişti. Peki AÖF sınavları iptal edilecek mi? 

Geçtiğimiz hafta sonunda başlayan Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi ara sınavlarının soruları sızdırılmış, sızan sorular ise planlı bir şekilde bir kısım öğrenciler kopya unsuru olarak kullanmıştı. Soruların sızdırılmasıyla birlikte online olarak yapılan sınavların iptal edilmesi gündemde. Peki AÖF sınavları iptal edilecek mi?

Hafta sonu yapılan Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi ara sınav sorularının sızdırılmasının yankıları sürüyor. Özellikle sınava çalışıp kendi emeğiyle giren öğrencilerin, şikayetlerini Anadolu Üniversitesi yönetimine bildirmesiyle, Üniversite'nin nasıl bir adım atacağı merak konusu.

AÖF Sınavları İptal Edilecek Mi?

Sosyal medyadan organize olan bir grup Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencisi, Üniversite yönetimine yazılı ve elektronik olarak şikayetlerini ilettiler. Şikayetlerinde; kendilerinin aylarca çalışıp, yüz yüze sınava girer gibi tüm sınav kurallarına dikkat ederek sınavlarını tamamladıklarını ve bazı öğrencilerin bunun tam aksine soruları birbirleriyle paylaşarak sınavda kendi önlerine geçtiklerini ifade ettiler. 

Üniversite yönetiminin ise gelen şikayetleri değerlendirip, sınavların iptaline ilişkin nasıl bir adım atacağı şimdilik merak konusu. 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta sonu Anadolu Üniversitesi AÖF bahar dönemi ara sınavları online olarak başlamıştı. Sınava ilk giren öğrenciler, Telegram kanallarında soruları paylaşmış ve bu sorular ile giren herkes tam puan alacak şekilde sorular yanıtlamıştı.