Altına ABD Etkisi Altın Yeniden Uçuşa Geçti

Son günlerin en düşük seviyesini gören altın, ABD’nin açıkladığı kritik veri sonrası yön değiştirdi ve yeniden uçuşa geçti. Peki ABD’nin açıkladığı veri neydi, altın fiyatları ne oldu?

Altına ABD Etkisi Altın Yeniden Uçuşa Geçti

Son dakika edinilen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin açıkladı büyüme verileriyle altın düşüş seyrini kaybederek yeniden yükselişe geçti. Ekonomiye ilişkin risklerin artması güvenli liman talebini arttırdı.

Fed’in şahinleşme sinyalleriyle düşüşe geçen altın fiyatları ABD’de dün açıklanan gayri safi yurt içi hasıla verilerinin beklentilerin altında kalmasının ardından yükseldi. Bu durum güvenli liman olan altına ilgiyi arttırırken altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Fiyatları destekleyen bir diğer unsurlar ise Rusya-Ukrayna savaşı ile Çin’deki corona virüsü karantinalarının ekonomi üzerinde yarattığı riskler oldu.

Altın Fiyatları Ne Oldu

Ons altında yükseliş devam ediyor. Gün içerisinde 1892 doları gören ons altın fiyatları 11.10 itibariyle 1916 dolar civarında seyrediyor. Analistler 1908 direncini kıran ons altının 1925 dolar seviyelerine çıkacağını düşünüyor.

Gram altında da hızlı yükseliş devam ediyor. Güne 901 liradan işlem görerek başlayan gram altın fiyatları aynı saatlerde 913 liraya kadar yükseldi.

Brent Petrol Yükseldi Akaryakıta Zam Geliyor

Brent petrolde yeniden yükselişe geçti. 11.14 itibariyle brent petrolün varil fiyatı 108,78 dolar oldu. Petroldeki artış nedeniyle benzine 30 Nisan 2022 tarihinden itibaren 1 lira 33 kuruş zam bekleniyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /