81 Şehre Yüz Yüze Eğitim Genelgesi (Okullar, Ana Sınıfları Kreşler)

Son dakika haberi geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzası ile 81 şehirdeki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda yüz yüze eğitime geçilecek sınıflarla ilgili detaylara yer verildi.

81 Şehre Yüz Yüze Eğitim Genelgesi (Okullar, Ana Sınıfları Kreşler)

Son dakika : MEB'den genelge.

Dün kabine toplantısında yüz yüze eğitim ile ilgili alınan kararın ardındna Milli Eğitim Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Bakanlıktan 81 şehre göndeirlen genelgede dün alınan kararlara göre yüz yüze eğitimin detaylarına yer verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzası ile şehir ve ilçelerin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen resmi yazıda koronavirüs salgının etkilerini daha da azaltmak, vatandaşlar ile öğrencilerin sağlığını korumak için yeni tedbirlerin alındığı Bilim kurulu ve Sağlık Bakanlığı tavsiyeleri doğrultusunda 14 Aralık ünü kabine toplantısında detayların belirlendiğine yer verildi. Açıklamada yüz yüze eğitim ile ilgili alınan tavsiye kararlarının değerlendirildiği ve ana sınıfları hariç kamuya ait okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlanabileceği kararının alındığının altı çizildi. 

Açıkalmada, "Bu karar doğrultusunda; Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim gerçekleştirilebilecektir." denildi ve özel öğretim kurumlarında okul öncesi eğitimde yüz yüze eğitime geçileceğine yer verildi. 

RESMİ ANAOKULLARI VE DİĞERLERİ

Açıklamada, "Velilerin talebine bağlı olarak ilgili İl/İlçe milli eğitim müdürlüklerinin kararı resmi anaokulları, Özel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime geçilebilecektir." denildi.  Kreşlerle ilgili bir açıklamaya yer verilmedi.

TEDBİRLER ALINACAK

Açıklamanın sonunda ise "Yüz yüze eğitime geçecek olan resmi anaokulları, özel eğitim ana okulları ve uygulama sınıflarının ilgili il, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenerek okul öncesi eğilim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin zamanında alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. " denildi.