5 Şubat İlk ve Orta Dereceli Okullara Kar Tatili Verilen İller: Van - Bingöl - Ağrı - Erzincan - Sivas - Diyarbakır - Şırnak - Siirt

5 Şubat 2020 günü 9 şehirde okullara kar tatili geldi. Van, Bingöl ve Ağrı Valilikleri tarafından yapılan açıklamada okulların tatil edildiğine yer verildi.

5 Şubat İlk ve Orta Dereceli Okullara Kar Tatili Verilen İller: Van - Bingöl - Ağrı - Erzincan - Sivas - Diyarbakır - Şırnak - Siirt

Son dakika : 5 Şubat 2020 tatil edilen okullar.

3 şehirde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Valilikler tarafından yapılan açıklamada ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

VAN VALİLİĞİ AÇIKLADI: OKULLAR TATİL

Van Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında , okulların 5 Şubat 2020 günü tatil edildiğine yer verildi. 

Okul tatilinin yanı sıra engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

BİNGÖL OKULLAR TATİL

Bingöl 'ün Karlıova ilçesinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitime 6 Şubat 2020 günü ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada bugün gibi yarın da okulların tatil olacağına yer verildi.

AĞRI VALİLİĞİ AÇIKLADI: OKULLAR TATİL

Ağrı Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, merkeze ve Hamur İlçesinde etkili olan kar nedeniyle okulların tatil edildiğine yer verildi. İşte o açıklama:

"Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Valiliğimiz tarafından Ağrı Merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 05.02.2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ağrı'ya bağlı Hamur ilçe merkezi ve köylerinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının tamamı yarın itibariyle bir gün tatil edildi."

SİVAS

Sivas'ın İmranlı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kar nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği ifade edilen açıklamada, ilçe genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

TUNCELİ 'DE OKULLAR TATİL

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Öte yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı.

ERZİNCAN VALİLİĞİ AÇIKLADI: OKULLAR TATİL

Erzincan genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle Çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, "Yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan il genelinde 05 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir." dedi.

Kar tatili öğrencileri sevindirdi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç, Bölücek, Güneyyaka köylerinde aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir günlük tatil edildi.

Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, "İlçemizde yoğun kar yağışı tipi ve çığ tehlikesi olduğundan dolayı 3 köyümüzdeki okullar 5 Şubat 2020 tarihinde tatil edilmiştir" dedi.

SİİRT

Siirt'in Pervari ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarıl tatil edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Pervari kent merkezi ve köylerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağını" ifade edildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilecek.

Peki siz hangi ilde kar tatili bekliyorsunuz ? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA