40 Dakika Teneffüs 40 Dakika Ders Uygulaması Hayata Geçti

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan yeni teneffüs ve ders projesi Antalya Aksu'daki ilkokul ve ortaokulda pilot uygulama olarak hayata geçti. Öğrenciler 40 dakika ders , 40 dakika teneffüs yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 vizyonu çerçevesinde hazırlanan '40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs,' projesi , Antalya'da 14 ilk ve ortaokulda uygulanmaya başlandı. 40 dakika ders, 40 dakika teneffüs uygulaması naıl olacak?

40 Dakika Teneffüs 40 Dakika Ders Uygulaması Hayata Geçti

40 Dakika Teneffüs 40 Dakika Ders Uygulaması Hayata Geçti

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan yeni teneffüs ve ders projesi Antalya Aksu'daki ilkokul ve ortaokulda pilot uygulama olarak hayata geçti. Öğrenciler 40 dakika ders , 40 dakika teneffüs yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 vizyonu çerçevesinde hazırlanan '40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs,' projesi , Antalya'da 14 ilk ve ortaokulda uygulanmaya başlandı. 40 dakikalık teneffüslerde öğrenciler, resim, müzik, spor, zeka geliştirici oyunlar gibi faaliyetlere katılıyor. Teneffüsün ardından derse giren öğrenciler, 40 dakikada dersin ardından tekrar etkinliklere 40 dakika boyunca katılıyor.  Teneffüslerin 40 dakikaya kadar uzamasından dolayı daha önce 08.30-14.30 olan okul saaatleri 16.00'ya çıktı.  Projelerin uygulandığı Cihadiye İlk ve Ortaokulu'nun Müdürü Soner Yılmaz, basın mensuplarına yeni projeyle ilgili "Öğrencilerin davranışları konusunda olumlu geri dönüşler elde ettik. Öğrencilerimiz uyumlu şekilde grup çalışmasını öğrendiler. Daha önceden bilmediğimiz ilgi ve yeteneklerini keşfettik. Öğrencilerimizin ve velilerimizin çoğunluğu projeden memnun. Şöyle düşünün, bizim okulumuz kırsal bir bölgede. Öğrencilerimizin çoğunluğu karate, badminton gibi farklı etkinliklere gitme şansları yok. Artık bu çocukların ayaklarına geldi" dedi.

ZİYA SELÇUK AÇIKLAMIŞTI! 40 DAKİKA DERS, 40 DAKİKA TENEFFÜS UYGULAMASI NASIL UYGULANACAK?

• Proje gönüllü ilk ve ortaokullarda uygulanacak.
• Sistem 40 dakika ders ve ardından 40 dakika teneffüs şeklinde işleyecek.
• Tüm teneffüslerde öğrencilerin istekleri doğrultusunda öğretmenler, usta öğreticiler ve gönüllü veliler tarafından kurs ve etkinlikler düzenlenecek.
• Etkinlikler arası serbest geçişlere izin verilecek.
• Öğretmenler halk eğitim merkezi tarafından 10 saate kadar ek ders ücretli görevlendirilecekler.
• İlkokullar en erken saat 16.20’de ortaokullar saat 17.00’de evlerine dönebilecekler…