350 Bin Kişiye Daha Ücretsiz Tablet Verilecek: İşte Başvuru Şartları

Milli Eğitim Bakanlığı, ihtiyacı olan 350 bin kişiye daha ücretsiz tablet verileceğini söyledi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya dair açıklaması ve detaylı bilgi ile başvuru şartları.

350 Bin Kişiye Daha Ücretsiz Tablet Verilecek: İşte Başvuru Şartları

Ziya Selçuk açıkladı: 350 bin ücretsiz tablet verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklamada bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında 500 bin tablet dağıtımının devam ettiğini, şimdiye kadar 150 bin tabletin ihtiyaç sahibi öğrencilere verildiğini, kalan 350 bin tablet için dağıtım sürecinin devam ettini söyledi. Bakan Selçuk açıklamasında, "150 bin tablet dağıtıldı, Ocak'ta 500 bin hedefi var. Dağıtılan tabletlerle internet desteği de veriliyor." ifadelerini kullandı.

EBA

EBA'ya erişimde sorun yaşanıp yaşanmayacağı konusuna da değinen Bakan Selçuk, "Mart ayından bu yana sadece bir kere sıkıntı yaşandı.Anaokulu ve kreşlerin durumuna ilişkin bir değerlendirme, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında değerlendirilecek." dedi.

YKS VE LGS MÜFREDATI

2020 yılında yapılacak liselere ve üniversitelere giriş sınavlarının müfredatlarına da değinen Bakan Ziya selçuk, "EBA'nın içeriği gelişti, şu an yeterince kaynak var. Müfredatın tümünden sorumlu olmak bize gelen tavsiyeler arasında. Bu karar bürokratik değil, eğitimcilerin ortak görüşü. Bizim nisan, mayıs aylarında telafi eğitimimiz oldu. Önümüzdeki 2 yıl için bir telafi eğitim planımız var." dedi.

350 BİN TABLET VERİLECEK-İŞTE ŞARTLAR

İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet verilecek. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından;

Ailesinin gelir düzeyi,

Eğitim çağındaki kardeş sayısı,

Yüz yüze eğitime devam etme durumu,

Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

Bu açıklamaya göre ihtiyaç sahibi olan ailelere, eğitim çağında olan kardeş sayısına, yüz yüze eğitime devam etme durumuna bakılacak.

BAŞVURU NASIL?

Tablet başvurusu için bir link ya da başvuru formu bulunmuyor. Tablet talebi için bulunduğunuz il ya da ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına veya il ilçe milli eğitim müdürlüklerine müracaat edebilir, tablet ihtiyacınızı iletebilirsiniz. Şimdiye kadar 150 bin tablet dağıtıldığı açıklandı. Siz tablet aldınız mı? Aşağıdaki yorum kısmından nasıl aldığınızı yazarak diğer ihtiyaç sahiplerine bilgi verebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA