3 Yerden Tatil Açıklaması Geldi: İşte Tatil Edilen Okul ve Üniversiteler

Bazı okul ve üniversitelerde okullar tatil edildi. 2 üniversite , corona virüsü nedeniyle okulları tatil edildiği bildirildi.

3 Yerden Tatil Açıklaması Geldi: İşte Tatil Edilen Okul ve Üniversiteler

Tatil edilen okullar.

Korona virüsü vakasının Türkiye 'de görülmesinin ardından okulların tatil edilip edilmeyeceği konuları araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar okulların tatil edilip edilmediğini araştırırken biz de bu haberimizde tatil edilen okulların listesine yer verdik.

EĞİTİME ARA

İstanbul Kadir Has Üniversitesi tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Türkiye 'de ilk corona virüsü vakasının görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini kamuoyuna duyurdu.

BAHÇEŞEHİR 'DE DERSLER ONLİNE

Öte yandan Bahçeşehir Üniversitesi de derslere online devam edecek.

TATİL NE ZAMANA KADAR?

İstanbul Kadir Has Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta’da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, corona virüsü tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart’a kadar süreceği belirtildi.

Açıklamada derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağına yer verildi. 

ERZURUM 'DA TATİL

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle kent genelinde okullar yarın için 1 gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla 12 Mart Perşembe günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim ve özel öğretim kurumlarının tatil edildiği kaydedildi.

BAKAN 'DAN AÇIKLAMA

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada "Virüs komşu ülkeleri, Avrupa'yı, toplam 114 ülkeyi sardı. Bu ana kadar ki başarımız, elimizde olmayan faktörlerle devam etmeyebilir. Kontrolümüz altında olmayan değişkenler ve faktörler var, Avrupa örneğinde verdiğim gibi... Vaka görülmesi mümkündür. Yayılmasını önlemek bizim elimizde. Hepimiz görevlerimizi yapar, sorunla kurallara göre mücadele edersek ikinci büyük başarıyı elde edebiliriz. Dünya bununla kıyaslanmayacak kadar büyük salgınlar gördü. Corona Virüsü salgınında şu ana kadar ölüm oranı çok düşüktür fakat bizim için her hayat çok büyük değere sahiptir. Kaygının büyüklüğü dünyada vakanın büyüklüğünden kat kat fazladır. Bu küresel soruna karşı tek tek bireyler olarak ulusal bir mücadele vermeliyiz. Riskler somut, kurallar çok basit, uyarsak bu riski ortadan kaldırabiliriz. Sorun küresel, mücadele ulusal, riskler somut, kurallar basit." dedi.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarımızdaki eğitim sürecinin planlanması hususunda Sağlık Bakanlığı ile değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Okulların tatil takvimiyle ilgili resmi kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum." dedi.

Peki sizce okullar tatil edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TATİL AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN