3 Şehirde Kar Tatili İlan Edildi! Giresun, Bitlis ve Van'da Yarın Okullar Tatil

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarından dolayı 11 Şubat 2020 tarihinde Giresun, Bitlis ve Van'da eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

3 Şehirde Kar Tatili İlan Edildi! Giresun, Bitlis ve Van'da Yarın Okullar Tatil

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada olumsuz hava şartları ve yoğun kar nedeniyle il ve ilçe merkezleri ile tüm köylerdeki okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildiği, aynı süreçte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. Van Valiliği'nden de benzer açıklama geldi.

Van Valiliği açıklamasında, "Devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 11.02.2020 Salı günü de ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, halk eğitim, özel eğitim, rehberlik araştırma ve rehabilitasyon merkezlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Giresun Merkez ve bazı ilçelerde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Giresun Valiliği açıklamasında, Giresun merkez ile Bulancak, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce , Keşap, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde okullar yarın tatil ilan edildi. İlgili yerlerde, engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacak.