28 Aralık 2018 Cuma Okullar Tatil mi? İşte Kar Tatili Verilen İller

28 Aralık 2018 günü hangi okullar kar tatili verdi? Ankara, Sivas, Aksaray, Tunceli, Bayburt, Erzincan, Samsun, Ordu, Bolu ve Giresun'da okullar tatil edildi mi? 14 İlde okullara kar tatili geldi. İşte yarın okullara tatil edilen iller.

28 Aralık 2018 Cuma Okullar Tatil mi? İşte Kar Tatili Verilen İller

28 Aralık günü hangi illerde okullar tatil olacak?

Ülke genelince devam eden kar yağışları, yarın okullar tatil mi sorusunu akıllara getirdi. Aileler ve öğrenciler, internet üzerinde, 28 Aralık Cuma günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı. Özellikle kar yağışının etkili olduğu  Ankara, Sivas, Aksaray, Tunceli, Bayburt, Erzincan, Samsun, Ordu, Bolu ve Giresun illerinde yaşayan vatandaşlar okulların tatil edilip edilmeyediğini araştırıyor. Biz de Kamubulteni.com olarak 28 Aralık günü eğtiime kar tatili verilecek illerin listesine haberimizde yer verdik.

İşte 28 Aralık günü okulları tatil edilen iller.

ERZURUM 'DA OKULLAR TATİL

Erzurum 'da son günlerdeki kar yağışı şiddetini daha da arttırıyor. Kar yağışının ardından ilk ve orta dereceli okullar yarın yani 28 Aralık Cuma günü tatil edildi.

Valilikten, konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bulunan tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve öğretim kurumları bir gün süreyle tatil edildi.

Söz konusu açıklamada, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

SİVAS 'TA OKULLAR TATİL

Sivas'ın Yıldızeli ve Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Gürün'de taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Gürün Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Yarın kar yağışı ve tipinin ulaşımı engellemesi sebebiyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir. Diğer öğrencilerimiz eğitimlerine devam edeceklerdir" denildi.

Yıldızeli ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Yıldızeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "İlçemizde devam eden olumsuz hava koşulları sonucu oluşan buzlanma ve don olayları nedeniyle ilçemiz merkez ve köylerinde taşıma kapsamındaki öğrencilerimiz için Cuma günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Diğer öğrenciler eğitime devam edeceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

RİZE 'DE OKULLAR TATİL

Rize'de etkili olan kar nedeniyle İkizdere ilçesinde eğitime yarın ara verildi.

İlçede olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor.

Valilikten alınan bilgiye göre, kar nedeniyle İkizdere ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

BİNGÖL 'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl Valiliği resmi internet sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İl Merkezi, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 28.12.2018 Cuma günü Resmi /Özel Örgün ve Yaygın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir (1) gün süre ile ara verilmiştir.

Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar 27-28/12/2018 tarihlerinde idari izinli sayılacaklardır."

ADIYAMAN 'IN SİNCİK İLÇESİ 'NDE OKULLAR TATİL

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün (Cuma) tatil edildi.

VAN'DA OKULLAR TATİL

Van'ın Başkale ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede kar ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ilçede eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.

KARAMAN 'DA OKULLAR TATİL

Karaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Kentte devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 28 Aralık Cuma günü il merkezi ile bağlı köylerdeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil edildiğini belirtti.

ELAZIĞ 'DA OKULLAR TATİL

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre kar yağışının 28 Aralık Cuma günü devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın tam gün ara verildiğini ifade eden Kaldırım, şunları kaydetti:

"Yoğun kar yağışının devam etmesi, aşırı buzlanma ve don olayı beklendiğinden ilimiz genelinde yarın eğitime bir gün ara verilmiştir. Sevgili çocuklar, bu güzel manzaraların tadını çıkarın ama sağlığınıza dikkat edin." ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, yarın ayrıca il merkezi ve ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli kamu görevlilerinin de izinli olduklarını belirtti.

ARDAHAN 'DA OKULLAR TATİL

Ardahan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, yaptığı açıklamada, kentte devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı aksattığını belirtti.

Çerkezoğlu, "Bölgemizde yoğun kar yağışı mevcut. Bazı köy yollarımız kapandı. Dolayısıyla bu durum eğitimi olumsuz etkiliyor. Kar yağışının devam etmesinden dolayı, yarın tüm il geneli okullarımızın tamamında eğitime ara verdik." dedi.

BAYBURT 'TA OKULLAR TATİL

Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde dün etkili olan kar ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, il genelindeki tüm eğitim kurumlarında 28 Aralık Cuma günü, eğitime bir gün ara verileceği kaydedildi.

Öte yandan, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

HAKKARİ 'DE OKULLAR TATİL

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yüksekova Kaymakamlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların yarın için tatil edildiği bildirildi.

KAYSERİ 'DE OKULLAR TATİL

Kayseri'de 4 ilçede aşırı buzlanma beklentisi nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik tahminler doğrultusunda ilimizde 28 Aralık 2018 Cuma günü aşırı buzlanma beklentisi nedeniyle Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçelerimizde eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer ilçelerimizde Kaymakamlıklarımıza gerekli değerlendirmeler yapılacaktır. Aynı gün hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

GÜMÜŞHANE 'DE OKULLAR TATİL

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Valiliğimizce, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu, İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla;

Tüm resmi, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim veren resmi ve özel okul, kreş ve kurumların tamamında eğitim-öğretime 28 Aralık 2018 Cuma günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MUŞ - VARTO 'DA OKULLAR TATİL

Muş'un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Varto ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar 28 Aralık 2018 Cuma günü tatil edildi.

TATİL HABERLERİ GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN