2020 KYK Burs Başvuru Sonuç Tarihi ve Burs Miktarı

2019-2020 KYK burs başvuruları geçtiğimiz hafta alındı. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK bursu 2020 yılında ne kadar olacak? İşte KYK burs sonuçları ve miktarı hakkında son bilgiler.

2020 KYK Burs Başvuru Sonuç Tarihi ve Burs Miktarı

KYK burs başvuru sonuçları tarihi.

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 2019-2020 burs başvuruları geçtiğimiz hafta alındı. Başvuruların sona ermesinin ardından yüz binlerce kişi, sonuçların ne zaman açıklanacağını , KYK burs ve kredi zam oranının ne zaman belli olacağını araştırmaya başladı. Biz de bu haberimizde KYK kredi ve burs hakkında son bilgilere yer verdik.

31 EKİM 2019 UYARISI

KYK tarafından burs başvurusu sırasında yayımlanan duyuruda engellilere önemli bir uyarı yapıldı. Söz konusu uyarı şu şekilde;

"Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunup “%40 ve üzeri engelli” olduklarını beyan eden öğrencilerin durumları T.C. Sağlık Bakanlığı “Ulusal Engelliler Veri Bankası” üzerinden kontrol edilecektir. Engel durumuna ilişkin Ulusal Engelliler Veri Bankası’nda kaydı bulunmayan öğrencilerin başvuruları öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınacaktır. Bu sebeple 31 Ekim 2019 tarihine kadar %40 ve üzeri engel raporuna sahip öğrencilerin rapor aldıkları sağlık kuruluşlarına müracaat ederek rapor bilgilerinin Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemine işlenmesini talep etmeleri büyük önem taşımaktadır."

SONUÇ TARİHİ

Geçtiğimiz yıl da KYK burs başvuruları Ekim ayının 21 'inde sona ermiş ve sonuçlar 13 Kasım 2018 günü açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da burs başvuru sonuçlarının Kasım ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor. 

BURS NE KADAR?

Bu yıl KYK kredi ve burs miktarı şu şekilde;

  • Lisans ve önlisans bölümleri için ödemeler 470 TL'den 500 TL'ye,
  • Yüksek lisans bölümleri için ödemeler (2018) 940 TL'den 1000 TL'ye,
  • Doktora bölümleri için ödemeler (2018) 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise burs ve kredilere bir zam daha geleceğini söylemişti. Ancak henüz zammın ne kadar olacağı açıklanmadı.

KYK BURS SONUÇLARI VE YENİ BURS MİKTARI AÇIKLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN