2019 LGS Sorularında Önemli Değişiklik

Önümüzdeki yıl uygulanacak olan Liselere Giriş Sınavı 'nda soru şekilleri değişiyor. Sınavda ezbercilikten çok öğrencilerin okuduğunu anlama ve formül kullanma becerileri ön plana çıkarılacak.

2019 LGS Sorularında Önemli Değişiklik

2019 Liselere Giriş Sınavı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Sabah Gazetesi 'nin bugünkü sayısında yayımlanan haberde, Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki yıl yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı 'nın sorularında önemli değişikliklere gidecek. MEB'in şuanda plan aşamasında olan çalışmaları ile sınav sorularında yapılacak değişiklik ile ezberci sistemden uzaklaşılacak.

Sınavda çıkacka sorularda, genel olarak öğrencilerin okuduğunu anlama, mukayese etme ve değerlendirme becerileri ölçülecek ve bu şekilde yeni bir sisteme geçilecek. Matematik testlerinde, eğer bir soryu çözmek için bir formüle ihtiyaç varsa, o formül sorunun içinde yer alacak ve bu şekilde öğrenciler ezberci zihniyetten uzaklaştırılacak. 

Bu sistem ile öğrencinin, sorunun cevabına götürecek olan formülü ezberleyip ezberlemediği meselesi değil, o formülü nasıl kullandığı ölçülecek.

Matematik soruları bu şekilde çıkacakken, Türkçe soruları da öğrencilerin kitap okuma niteliklerine göre yapılacak. Öğrencileri kitap okumaya teşvik edecek olan bu yeni sistemde, Türkçe 'nin yanı sıra Tarihi de ezberlemeye gerek kalmayacak. Tarih soruları da ezberden uzak, okuduğunu anlama üzerine hazırlanacak.

Öğrencilere, soruyu çözmeleri için gerekli olan tarih, o sorunun içinde verilecek. Deney ve gözlem yeteneklerine dayalı etkinlikler artırılacak ve sorulara bu uygulama dahil edilecek.

Bu şekilde öğrenciler ezbercilikten kurtarılacak ve daha çok okuduğunu anlama, formülü kullanma şekline göre soru çözecek.

Kamubulteni.com  | Ankara