2019 DUS Tercihlerinde Sona Geliniyor

2019 DUS Tercih işlemlerinde sona geliniyor. 2019 Diş Hekimliği Uzmanlık Giriş Sınavı (2019 DUS) tercih işlemleriyle ilgili resmi duyuru geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından yayımlanmış, ilgili duyuruda tercihlerin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden 26 Kasım ile 3 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti. DUS Tercih kılavuzuna ÖSYM'nin resmi sayfasından erişim sağlanabiliyor.

2019 DUS Tercihlerinde Sona Geliniyor

2019 DUS Tercihlerinde Sona Geliniyor

2019 DUS Tercih işlemlerinde sona geliniyor. 2019 Diş Hekimliği Uzmanlık Giriş Sınavı (2019 DUS) tercih işlemleriyle ilgili resmi duyuru geçtiğimiz günlerde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından yayımlanmış, ilgili duyuruda tercihlerin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden 26 Kasım ile 3 Aralık 2019 tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti.

Resmi duyuruda, "2019-DUS tercih işlemleri, 26 Kasım-03 Aralık 2019  tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 15.10'dan itibaren TC Kimlik Numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken tercihlerle ilgili, "Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2019- DUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, tabloda yer alan programların önceki yılın DUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilirler. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir. TUEY’in 12. maddesinin 3. fıkrası gereği DUS sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesi için mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır. Bu nedenle, adayların tercih ekranında diplomalarının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olduğuna ilişkin bilgi alanını işaretlemiş olmaları gerekmektedir." uyarısı yapılmıştı.  Adaylar, kontenjan dağılımı ve özel koşullara ÖSYM tarafından paylaşılan tercih kılavuzu üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilecekler. ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden tercih kılavuzuna erişim için https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DUS/kılavuz-tablo26112019.pdf adresi ziyaret edilebilir.