16 Ocak 2019 Çarşamba Okullara Kar Tatili Verilen İller

Son dakika haberi: 16 Ocak günü kar tatili haberi geldi. Peki 16 Ocak 2019 Çarşamba günü hangi okullara kar tatili verildi? Hangi illerde okullar tatil? İşte detaylar.

16 Ocak 2019 Çarşamba Okullara Kar Tatili Verilen İller

Son dakika haberi: 16 Ocak 2019 kar tatili verilen okullar.

Ülke genelinde bazı bölgelerde kar yağışlarının etkili olması nedeniyle Valilikler , okulları tatil etmeye başladı.

İLK TATİL HABERİ BİNGÖL'DEN

Bingöl'de merkez ve bağlı ilçelerdeki tüm okullar, kar yağışı nedeniyle çarşamba günü tatil edildi.

Bingöl Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, kar yağışının kent genelinde etkisini sürdürdüğü belirtildi. Merkez ve tüm ilçelerdeki tüm okullarda çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, kamu çalışanı engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Diğer illerden tatil haberi geldiği anda bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Adıyaman ve Malatya Çevrelerinde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-80 kg/m2) , Malatya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur (30-60 kg/m2), Adıyaman’ın kuzey ilçeleri ile Malatya’nın güneyindeki yüksek ilçelerde yoğun kar yağışları (30-60 cm) bekleniyor. 

Çarşamba günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını , heyelan, yükseklerde tipi, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Şiddetli Yağışlara Dikkat!

Yarın sabah saatlerinden itibaren Muğla, Antalya ve Hatay’da öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de (Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye) şiddetli (50-100 kg/m2), Antalya’nın doğusu, Mersin’in batısı, Adana’nın kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batısında yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların zamanla 1300 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Salı gece saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinde, Çarşamba öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’de etkisini kaybetmesi beklenen yağışlarla birlikte güneybatı yönlerden fırtına da beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel , su baskını, yıldırım, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.