1 Milyon Öğretmen İçin Seminer Çalışmaları Başladı

Milyonlarca öğrenci için ara tatil haftasının başlamasıyla birlikte sayıları 1 milyonu bulan öğretmenler içinde seminer çalışmaları başladı. Öğretmenler 11 - 15 Nisan tarihleri arasında seminer çalışmalarını çevrim içi olarak ÖBA üzerinden yürütebilecekler.

1 Milyon Öğretmen İçin Seminer Çalışmaları Başladı

Milyonlarca öğrenci için bir hafta sürecek ara tatili bugün itibariyle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet ve özel okullarda eğitim gören milyonlarca öğrenci 11 - 15 Nisan tarihleri arasında okullarına gitmeyecekler. Yüz yüze eğitime verilen bu ara tatil sürecinde sayıları 1 milyonu bulan öğretmenler ise seminer çalışmalarını uzaktan olacak şekilde yürütecekler.

1 Milyon Öğretmen İçin Seminer Çalışmaları Başladı

Devlet okullarında görev yapan ve sayıları 1 milyonu bulan öğretmenler için seminer çalışmaları bugün itibariyle başladı. Dijital platform üzerinden yayımlanan videoları izleyen öğretmenler ara tatil seminer dönemini tamamlamış sayılacak ve her seminer günü için öğretmenlere ücret ödemesi yapılacak.

Seminerler Öğretmen Bilişim Ağı - ÖBA üzerinden yayımlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan seminer videoları www.oba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak. Belirtilen adrese giriş yapan öğretmenler kendi kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yaptıktan sonra 14 seminer çalışmasını görüntüleyebilecekler. Öğretmenler bu seminer eğitimlerinin hepsini izleyebilecekleri gibi sadece bir tanesi de izledikten sonra seminer çalışmalarını tamamlamış olacaklar. Öte yandan öğretmenler tarafından tamamlanan eğitimler okul yöneticileri tarafından MEBBİS>E-Personel>Personel Seç>Diğer İşlemler>Hizmet İçi Eğitim sekmeleri üzerinden görülebilecek.