Almanya'da Panik ! Koronavirüs Alman Askeri Üssünde

Alman Hava Kuvvetlerine mensup bir askeri personelin koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Almanya'da Panik ! Koronavirüs Alman Askeri Üssünde

Koblenz kentindeki askeri hastaneye kaldırılan askeri personele ilişkin henüz resmi açıklama yapılmazken, Köln'deki askeri üssün giriş çıkışlara kapatıldığı bildirildi. Almanya'da koronavirüs paniği... Alman hava kuvvetlerine mensup bir askeri personel koronavirüs belirtileri göstermesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs belirtileri gösteren personelin gözetim altına alındığı , hızlı şekilde testlerden geçirileceği öğrenilirken, askerin görev yaptığı askeri üsse giriş çıkışlar yasaklanmış durumda. Almanya genelinde 17 koronavirüs vakası olduğu belirtiliyor.

ALMANYA HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, yeni tip koronavirüs vakalarının daha da artma ihtimaline karşı hazırlıkların yapıldığını söyledi. Berlin'de konuya dair açıklamalarda bulunan Seibert, ilk kez Çin'de çıktıktan sonra koronavirüsün yakından izlendiğini söyleyerek, İtalya'daki son gelişmelerin ardından Avrupa'da yeni bir durumun meydana geldiğini söyledi. Virüsün kendilerine yakınlaştığını hatırlatan Seibert, Almanya'da şu ana kadar virüsün bulaştığı insanların karantinaya alınarak tedavilerinin başlatıldığını, daha da artması öngörülen vakalara yönelik tedbirlerin de alındığını söyledi. Seibert, "Aynı zamanda koronavirüs vakalarının daha da artma ihtimaline karşı hazırlık yapıyoruz. Bu konuda çabalarımızı artırıyoruz." diye konuştu.