Sürpriz Operasyon: Husilere Ait İki Deniz Aracı Yok Edildi!

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husilerin denetimindeki alanlarda iki insansız deniz aracının imha edildiğini duyurdu.

Sürpriz Operasyon: Husilere Ait İki Deniz Aracı Yok Edildi!

Husilere Ait Patlayıcı Yüklü İki İnsansız Deniz Aracı Imha Edildi

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, "5 Şubat'ta saat 15:30 sularında ABD Merkez Komutanlığı kuvvetlerinin Husilere ait iki patlayıcı yüklü insansız deniz aracına (USV) karşı meşru müdafaa amaçlı bir saldırı düzenlediği belirtildi. ABD kuvvetleri, patlayıcı yüklü USV'leri Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerde tespit etti ve bunların bölgedeki ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu tespit etti."

USS Eisenhower Uçak Gemisi Operasyonların Merkezi Haline Geldi

Bölgede faaliyet gösteren ve operasyonların komuta merkezi haline gelen USS Eisenhower uçak gemisinin kaptanı Chowdah Hill, güvertede bulunan savaş uçaklarının görüntülerini paylaştı.

Sonuç Olarak

ABD Merkez Komutanlığı'nın Husilere ait insansız deniz araçlarını imha etmesi, bölgedeki güvenliği artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu tür faaliyetler, uluslararası sularda seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve ABD Donanması gemileri ile ticari gemilerin güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır.