ABD'den Skandal S 400 Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert önceki gün bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında Nauert Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ABD'den Skandal S 400 Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, S 400 'lerle ilgili önemli açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz gün Rus yetkililerden  bir açıklama gelmiş ve "S-400 sözleşmesini 2019’da hayata geçirmeye başlayacağız" ifadelerine yer verilmişti. Bu açıklama sonrası konuşan Nauer, bu ticarete karşı olduklarını değerlendirdi.  

Nauert, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Bu gerçekleşirse bizim açımızdan çok kaygı verici olur’ ifadelerini kullandı. Sözcü Nauert, açıklamasının devamında ülkelere ve kurumlara karşı yaptırımları neyin tetikleyeceğini Türkiye de dahil ABD’nin bütün müttefiklerine aktardığını söyledi.

HALKBANK DEMECİ

Önceki gün düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile ilgili önemli konulara değinen Nauert, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Amerika ’nın Halkbank’a yönelik bazı haksız ve mesnetsiz iddiaları gündeme getirmeye çalışan soruları soruldu. İbrahim Kalın 'ın bu bu Betlike açıklamalarını görmediğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Nauert, bu konuda herhangi bir yorum yapmadı. 

TÜRKİYE 'YE YAPTIRIMLARI AÇIKÇA ANLATTIK

Rusya 'dan alınacak olan S-400 füze savunma sistemini üreten Rosoboronexport yetkililerinden, geçtiğimiz gün gelen açıklamanın Nauert 'e soruldu. Nauert  bu soruyu şu şekilde yanıtladı:

‘Bu haberi de ben şahsen görmedim ama eğer bu gerçekleşirse bizim açımızdan çok kaygı verici olur. S-400’lerin Türkiye dahil tüm müttefiklerimiz tarafından kullanılması bizim politikamıza ters. Sorunun temel sebebi bu sistemlerin NATO sistemleri ile uyumlu olmaması. Dolayısıyla da müttefik ve ortaklarımızın S-400’leri satın almasına karşıyız. Ülkelereve kurumlara karşı yaptırımları neyin tetikleyeceğini bütün müttefiklerimize çok açık bir şekilde anlattık.’

Kamubulteni.com  | Ankara