ABD Başkanlık Seçiminde Son Durum (Sonuç Ne Zaman Saat Kaçta Washington Saat Kaç?)

ABD Başkanlık seçimleri için geri sayımda sona gelindi. Sandıktan çıkan sonuçlar önümüzdeki saatlerde açıklanacak. Peki sonuçlarda son durum nedir? Sonuçlar saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar.

ABD Başkanlık Seçiminde Son Durum (Sonuç Ne Zaman Saat Kaçta Washington Saat Kaç?)

ABD Başkanlık seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Amerika Birleşik Devletleri sandık başına gidiyor. Milyonlarca kişi oyunu kullandı ve seçim sonuçları için bekleyiş başladı. Büyük bir merakla beklenen seçimler için tarihi gün gelirken Türkiye'de vatandaşlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağını, sonuçların saat kaçta belli olacağını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda seçimlerle ilgili son bilgilere yer verdik.

HANGİ EYALETTE SANDIKLAR KAÇTA KAPANIYOR?

Eyaletlerin sandık kapanma saatleri şu şekilde:

Ariz.    Sandıklar saat 21: 00'de kapanıyor
Colo.    Sandıklar saat 21: 00'de kapanıyor
Fla.    Sandıklar 19: 00'da kapanıyor
Mich.    Sandıklar saat 20: 00'de kapanıyor
Nev.    Sandıklar saat 22: 00'de kapanıyor
NC    Sandıklar 19: 30'da kapanıyor
Ohio    Sandıklar 19: 30'da kapanıyor 

Hem başkanlık hem de oy pusulası yarışları için söylemesi zor. Bazı eyaletlerin haftalarca tam sonuç almayacağını biliyoruz.

Tüm eyaletlerin neredeyse yarısı, posta damgalarında 3 Kasım veya daha erken bir tarihe kadar gönderildiklerini gösteriyorsa, Seçim Gününden sonra belirli bir zaman aralığında postayla gelen oy pusulalarını kabul edecek. Ve yaklaşık 30 eyalet seçmenlerin aksi takdirde oy pusulalarının reddedilmesine yol açacak hataları düzeltmelerine izin veriyor; Seçim Günü'nden sonra buna izin verilen eyaletlerde, nihai sonuçların açıklanmasına kadar geçen süreyi uzatabilir.

Bu arada, bazı önemli eyaletlerdeki erken sonuçlar, bir kazanan ilan etmek için yeterli bilgi sağlayabilir. Seçim Gününden önce oy pusulalarını işleme koyma ve sayma izni olan ve şahsen ve posta yoluyla güçlü oylama yapan devletler, sandıklar kapandıktan sonra sonuçların önemli bir kısmını yayınlayabilir.

Çoğu haber kuruluşu, bu yıl kazananları tahmin ederken daha dikkatli olmayı planlıyor, çünkü erken sonuçlar tam resmi sağlamayabilir. Bazı eyaletlerde, ilk olarak Seçim Günü'nde şahsen kullanılan oy pusulaları bildirilecek ve anketler destekçilerinin çoğunluğunun Seçim Günü'nde oy kullanmayı planladığını gösterdiğinden, Trump'ın lehine olabilirler. Diğer eyaletlerde, 3 Kasım'dan önce kullanılan posta oyları ilk olarak rapor edilecek veya ön kayıtlara dahil edilecek. Bu yıl daha fazla Demokrat posta yoluyla oylamayı benimsediğinden, bunlara orantısız sayıda Biden oyu da dahil olabilir.

SONUÇLAR SAAT KAÇTA?

Seçim sonuçlarının TSİ saat 09.00'da açıklanması bekleniyor

Not: Türkiye'de şu anda saat 13.43 iken , ABD'de saat farkına göre şimdi 3 Kasım saat 05.43.  Amerika'da seçim sonuçları, oranın yerel saatine göre akşam saatlerinde belli olacak. Türkiye Saati ile seçim sonuçlarının 4 Kasım günü sabah saatlerinde açıklanması bekleniyor.

SONUÇLAR GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN