250 Bin Suriyeli Daha Türkiye'ye Gelebilir

Esad yönetimi Kürtlerle müzakere masasında sonuç almaya başladı. Kürtlere yarı özerklik tanıması beklenen Esad hükümetinin İdlip 'e operasyon düzenleyeceği ve 250 bin kişiyi daha Türkiye'ye göçe zorlayacağı açıklandı.

250 Bin Suriyeli Daha Türkiye'ye Gelebilir

Rusya başta olmak üzere Türkiye 'nin birçok ülke ile gerçekleştirdiği anlşamalar ile görüşmelerde masaya yatırılan İdlip' in son durumu, istihbarat raporları ile de anbe an takip ediliyor. Gelen son raporlarda Suriye ordusunun başlattığı operasyonla birlikte en az 250 bin kişinin daha Türkiye 'ye göç edebileceği iddia ediliyor.

Hükümetten edinilen son dakika bilgilerine göre, İdlip 'in yanı sıra son dönemlerde Suriye 'deki güvenli bölgeler anıkonuluyor ve buradaki vatandaşlar buralardan çıkarılıyor. Esad 'in son günlerde izlediği bu yola ABD-Rusya-İran üçlüsünün de destek çıktığı iddia ediliyor. 

KÜRTLERLE TEMAS

Edinilen bilgilere göre Suriye iel olan sınırımızda bulunan Kürt yöneticiler ile Esad yönetimi arasında yapılan görüşmelerde önemli yol katedildi. Mayıs ayında Esad tarafından Casinoslot yapılan çağrının ardından 4. defa müzakere için masaya oturuldu. Bu müzakerelerde Esad' ın Kürtlere yarı özerklik verebileceği ve Suriye Anayasasının buna müsade ettiği iddia ediliyor. 

İŞİN İÇİNDE PKK'DA VAR

Söz konusu anayasanın 107 'inci maddesindeki hükümden faydalanaacak olan Kürtler, uzlaşma ile anlaşmayı planlıyor. 7'si Esad, 7 'si de Kürt temsilcilerden oluşan ekiplerin gerçekleştirdiği müzakerelere PKK' nın da açıktan destek verdiği ve sınır muhafız birlikleri ile aktif şekilde rol aldığı belirtiliyor. 

Müzakerelerin sağlanması durumunda Esad, Kürtlere yarı özerklik tanımış olacak. Şu aşamada tek engel ise Cihadçı gruplar. Müzakereler sağlanırsa bu gruplara ortak operasyon düzenlenecek ve İdlip'te bulunan 250 bin kişi de göçe zorlanacak. 

Bu şekilde bir yolun izlenmesi durumunda yakın zamanda Türkiye 'ye 250 bin Suriyelinin daha gelmesi öngörülüyor.

Kamubulteni.com  | Ankara