Üretimi Başladı: Korona Aşısı İçin Tarih Verildi (Aşı Bulundu mu?)

Son dakika haberi: Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. ABD'li ilaç firması Pfizer CEO 'su yaptığı son dakika açıklamasında, aşı için son aşamaya geldiklerini söyledi.

Üretimi Başladı: Korona Aşısı İçin Tarih Verildi (Aşı Bulundu mu?)

Corona için aşı açıklaması geldi.

Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 29 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 1 milyona yakın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs ile ilgili ABD'li ilaç firması Pfizer CEO 'su bir son dakika açıklaması yaptı. Albert Bourla, Amerikan CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, coronavirüs aşısında son aşamaya geldiklerini söyledi.

Bourla yaptığı açıklamada, son aşamasına gelinen aşının güvenli ve etkili olması durumunda 2020 yılı sonundan önce piyasaya sürülebileceğini söyledi. 

KRİTİK TARİH: EKİM

Şirketin aşısı için kritik tarihin Ekim ayı olduğunu söyleyen Bourla, aşının etkili olup olmadığını Ekim sonuna kadar test edeceklerini söyledi. Açıklamada, etkinliğin Ekim ayı sonunda belli olacağına ve aşının etkili olması durumunda onayının alınıp dağıtılacağına yer verildi.

ONAY VE DAĞITIM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bourla açıklamasında, aşının onayı ve dağıtımının yapılması için şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi. 

30 BİN GÖNÜLLÜ ÜZERİNDE DENEMELER BAŞLADI

Çalışmada son aşamaya gelinen aşı için 30 bin gönüllü üzerinde denemeler yapıldığı açıklandı. 18 ile 85 yaş arasında olan 30 bin gönüllü ile yapılmaya başlanan denemelerin takip edildiğini ve deneklerin 44 bine çıkarılmasının planlandığını söyleyen Bourla, potansiyel aşının ise 16 yaş grubu ile kronik hastalığı bulunanlar üzerinde de deneyeceklerini ifade etti.

ÜRETİM BAŞLADI

Bourla, Koronavirüse karşı geliştirilen aşının üretimine de başladıklarını ve başarılı olduğunun kanıtlanması durumunda yüz binlerce doz aşının dağıtıma hazır olacaklarını ifade etti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA