Prof. Dr. Ceyhan'dan Koronavirüs Açıklaması! İlk Dalgaya Göre Durum Daha Kötü

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kanal 7 ekranlarında katıldığı canlı yayında koronavirüs vakalarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ceyhan'dan Koronavirüs Açıklaması!  İlk Dalgaya Göre Durum Daha Kötü

Geçtiğimiz Mart-Nisan dönemine göre çok daha zor bir dönemde olduğumuzu belirten Prof. Dr. Ceyhan, tüm dünyada ilk dalgaya göre çok daha kötü sonuçlar görüldüğünü, Türkiye'deki vaka sayısının ise kabaca hesaplandığında açıklanan hasta sayısının 10 katı ile elde edilebileceğini söyledi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan şunları söyledi:

Bir örnek vermek gerekirse 11 Nisan'da pik dediğimiz 5138 vakanın olduğu gün dünyadaki yeni vaka sayısı 70 bindi. Şu anda dünyadaki vaka sayısı 600-700 bin civarında. Mart-Nisan dönemindeki durumun 10 katı daha ağır bir salgın dönemindeyiz. Aşağı yukarı bir iki ada ülkesi, küçük bir kaç ülke, Çin hariç, diğer tüm dünya ilk döneme göre daha kötü etkilendi. Şimdi şöyle söyleyeyim , tabii tam bilemiyoruz. Tahmin yaptığınız zaman, kriterlere bakarsanız, ağır vaka sayımıza baktığımızda onu orantılarsak, onla hesapladığımız zaman,  kabaca 10 katı kadar (hasta sayısının) , tabii bu tespit edilebilenler, tüm dünyada tespit edilemeyenler de var.