Zoom Uygulamasını Kullananlar: 4 Binden Fazla Kişinin Bilgileri Çalındı

Son dakika haberi: Zoom adlı uygulamayı kullananlar dikkat. 4 binden fazla öğretmenin bilgileri çalındı.

Zoom Uygulamasını Kullananlar: 4 Binden Fazla Kişinin Bilgileri Çalındı

Son dakika : 4 binden fazla kullanıcının bilgisi çalındı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre İstanbul 'da 'Kendini Geliştir Geleceği Değiştir' adlı proje kapsamında 'Strateji Üsküdar' programına katılan öğretmenlerin kişisel verilerinin çalındığına yer verildi. 

Eğitimin görüntülü konuşma programı olarak son dönemlerde sıkça kullanılan  'Zoom' uygulaması üzerinden dersler online olarak gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kişisel verilerinin  yasa dışı yollardan çalındığını doğrularken, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ise konu ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Sözcü 'den Sultan Uçar 'ın bugün kaleme aldığı yazısında Milli Eğitim Bakanlığı'nın konu iel ilgili ifadelerine yer verildi. MEB tarafından yapılan açıklamada “BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi programa hacker saldırısını 13 Nisan’da tespit etti. Bakanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorumlular hakkında da soruşturma açıldı” ifadelerine yer verildi.

Sanal korsanlık skandalı kapsamında 4 bin 552 öğretmenin isim soy isim, Tc kimlik numarası ve e posta bilgileri çalındı ve yasa dışı yollarla alıonan bu bilgiler www.readtiger.com adlı internet sitesinde yayınlandı.

MEB, hacker saldırısının ilk belirlemelere göre Üskürdar’daki program bazında gerçekleştiğini ve genele yayılmadığını açıkladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA