Whatsapp'tan Yeni Karar Geldi! Çok Sayıda Kullanıcı Uygulamayı Silmişti...

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'tan kullanıcıların tepkisini çeken gizlilik sözleşmesine ilişkin açıklama geldi.

Whatsapp'tan Yeni Karar Geldi! Çok Sayıda Kullanıcı Uygulamayı Silmişti...

15 Mayıs'tan sonra gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarının zaman içerisinde silineceğinin duyurulmasının ardından Whatsapp'tan geri adım geldi. Whatsapp, gizlilik sözleşmesini kullanıcıların hesaplarından istedikleri zaman onaylayabileceğini, bu süreçte hiçbir kullanıcının hesabının dondurulmayacağı, silinmeyeceğini duyurdu.  Whatsapp açıklamasında, "Takvimi kontrol ettik, kahvemizi koyduk. Tamam, haydi başlayalım. Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" denildi.

Uygulamayı kullanmak isteyenler zorunlu güncellemeyi kabul etmediklerinde Whatsapp'ın bazı özelliklerini kullanamayacağı, süreç sonunda ise uygulamayı hiç kullanamayacakları belirtilmiş, ilk olarak 8 Şubat olarak duyurulan son tarih daha sonra gelen tepkiler üzerine 15 Mayıs'a kadar uzatılmıştı. Bu sürecin ardından şimdiye kadar gizlilik sözleşmesi kabul etmeyenlerin hesapları otomatik silinmeyecek. Whatsapp'ın sözleşmesini kabul etmeyenler için 120 gün daha süre tanınacak. 120 gün hesabı aktif olarak kullanmayanların 120'inci günün sonunda hesap bilgileri silinecek.