Whatsapp'tan 15 Mayıs Kararı!

Webtekno'da yer alan bir habere göre, Hindistan merkezli Press Trust Of İndia'dan yapılan açıklamada, Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesiyle ilgili yeni bir karar aldığı 15 Mayıs'ta hiçbir hesabın silinmeyeceği, şirketin vazgeçtiği öne sürüldü.

Whatsapp'tan 15 Mayıs Kararı!

Whatsapp, Hindistan'dan gelen iddialara ilişkin açıklama yaptı. Whatsapp'tan yapılan açıklamada, çok sayıda kullanıcının yeni hizmet koşullarını kabul ettiği fakat bazı kullanıcıların sözleşme kabulüne yanaşmadığı hatırlatıldı. Bu durumdan dolayı, kullanıcıların zor durumda kalmaması adına, 15 Mayıs'ta hiçbir hesabın silinmeyeceği ve tüm kullanıcıların 14 Mayıs'ta olduğu gibi Whatsapp'ı kullanacağı kaydedildi.

Whatsapp'ın sözleşme dayatması sonucunda Türkiye dahil birçok ülkede, "Whatsapp'ı siliyorum" kampanyaları başlatılmış, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması kısa sürede çok sayıda kullanıcısını muadil uygulamalara kaybetmişti. Whatsapp'ın yeni sözleşmesi, Facebook ile kullanıcı verilerinin paylaşılmasını kapsıyor. Kullanıcılar, sözleşmenin birçok kişisel gizlilik kurallarını ihlal ettiğini, bu nedenle Whatsapp'ı kullanmak istemeidğini belirtiyor. Whatsapp ise yeni sözleşmenin ardından da kullanıcıların gizliliğinin korunacağını, herhangi bir gizlilik ihlali olmadığını öne sürüyor.