Whatsapp İndirmek İsteyenlere Uyarı Geldi! Tuzağa Düşmeyin

Siber korsanlar, hassas verileri ele geçirmek için iphone kullanıcılarına yönelik sahte whatsapp uygulamasını geliştirdi.

Whatsapp İndirmek İsteyenlere Uyarı Geldi! Tuzağa Düşmeyin

Korsanlar, sahte Whatsapp uygulaması ile kullanıcıların cihazlarına zararlı yazılım ve mobil cihaz ynetimi uygulamaları yükleyerek özel bilgileri elde ediyor.  Hackerların veri çalmaya yönelik adımlarına bir yenisi daha eklendi.

Siber korsanlar, hassas verilerin kolaylıkla ele geçirilebilmesi için iphone kullanıcılarına yönelik sahte Whatsapp uygulaması geliştirdi. Toronto Üniversitesi siber güvenlik araştırma laboratuvarı, iphone cihazlar için geliştirilen sahte whatsapp'ı tespit etti. Whatsapp indirilebilen sahte bir Apple sayfası da geliştiren korsanlar, kullanıcıları buraya yönlendirerek resmi sayfadan Whatsapp indirme izlenimi veriyor.

Uzmanlar, whatsapp'ın kesinlikle Apple'ın kendi marketinden indirilmesi gerektiğini, web sayfalarından yönlendirmelere karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor. Whatsapp sözcüsü ise ilgili zararlı yazılım hakkında, "Müşterileri ne olursa olsun korsan  yazılım şirketlerinin kötüye kullanmasına şiddetle karşıyız. Whatsapp'ı başkalarına zarar verecek şekilde değiştirmek hizmet şartlarımızı ihlal ediyor. Bu tür kötü yazılımlara karşı harekete geçerek, kullanıcılarımızın güvenliğini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.