Tiktok'la İlgili Flaş Gelişmeler! ABD Yönetimi Harekete Geçiyor

Beyaz Saray'dan bir yetkili, Çin merkezli Tiktok uygulaması ve WeChat gibis soyal medya uygulamalarının ulusal güvenliğe oluşturdukları risklerin incelenmeye başlanacağını, önümüzdeki haftalarda bu konuda harekete geçileceğini söyledi.

Tiktok'la İlgili Flaş Gelişmeler! ABD Yönetimi Harekete Geçiyor

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Meadows, kullanıcıların kişisel verilerini depolamakla suçlanan Tiktok ve WeChat gibi Çin merkezli sosyal paylaşım uygulamalarına dair değerlendirmelerde bulundu. Meadows, "TikTok, WeChat ve ulusal güvenlik açığı yaratma potansiyeli olan diğer uygulamalarla, özellikle yabancı bir düşman tarafından Amerikan vatandaşları hakkında bilgi toplanmasıyla ilgili olarak, ulusal güvenlik riskini göz önüne alan bir dizi yetkili bulunuyor" diye konuştu. Reuters'ta yer alan habere göre, ilgili uygulamalara karşı alınacak önlemlere dair net açıklama yapmayan Meadows, önümüzdeki haftalarda konuya dair adımların atılacağını söyledi. Tiktok'tan yapılan açıklamada ise , kullanıcıların kişisel verilerine saygılı oldukları, güvenliği korumaya kararlı oldukları söylendi.

Wechat ise ilgili iddialara dair açıklama yapmadı. Türkiye'de de KVKK Tiktok hakkında soruşturma başlattı. Tiktok'un kişisel veri ihlali yaptığı yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın ardından ilgili şirkete idari para cezası kesilebileceği belirtiliyor.