Kimliklere e-İmza yükleme bugün başlıyor

İçişleri bakanlığının açıkladığı kimlik kartlarına e-İmza yükleme bugün itibariyle başlıyor. İlk etapta 50 ilde başlayacak bu uygulama ‘’Hayat Kimliğinde Kolay’’ projesinin ikinci adımı olacak.

Kimliklere e-İmza yükleme bugün başlıyor

Birçok vatandaşın merakla beklediği kimlik kartlarına e-İmza yüklemesi bugün itibariyle başladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül 2020'de hayata geçirilen Hayat Kimliğinle Kolay projesinin ikinci adımını kimlik kartlarına e-İmza yüklenmesi oluşturuyor.

İşlem nüfusmatiklerde yapılıyor

Nüfusmatiklerde e-İmza yükleme işlemlerinin başlamasından kısa süre sonra ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde, tapu müdürlüklerinde ve bankalarda e-İmza yükleme yapılabilecek.

Yeni kimlik kartlarına eklenen ehliyet özelliğinin yanında bu kartlarda e-İmza da kullanılabilecek

Hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilmek istenen uygulama işleri hem kolaylaştıracak hem de daha hızlı şekilde yapılmasını sağlayacak.

e-İmza yüklemesi başlayan iller hangileri?

İlk etapta 50 ilde başlayan bu uygulamada iller şu şekilde; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri.