IPhone 14'ün Her Zaman Açık Ekran Özelliği Yenileniyor

Dünya teknoloji harikası Apple, yeni iOS 16.2 Beta sürümü ile beraber Always On Displey (her zaman açık ekran) özelliğinde çok önemli bir değişiklik yapma kararı adı.

IPhone 14'ün Her Zaman Açık Ekran Özelliği Yenileniyor

Her zaman açık ekran (Always On Display) özelliği, artık pek çok OLED/AMOLED ekranı bulunan cihazlarda faydalanılan ekranın devamlı açık olması özelliğini deniliyor. Bu özellik sayesinde telefonun ekranı kapalı olsa dahi saat ya da bazı bilgiler ekranda görünüyor. Daha sonra ise pek çok Android telefon ile akıllı saat, Always On Display özelliğinden faydalanmaya başladı.


Bu özellik aracılığı ile ekranın büyük bir bölümünde bulunan pikseller devam edilebilir ve ekranın siyah görülmesi sağlanır. Sonrasında ise saat gibi görmek istediğiniz özellikler aydınlatılır.

IPhone 14'ün Her Zaman Açık Ekran Özelliğinde Değişiklik Yapılacak

Apple, yeni iPhone 14 serisinin Pro ile Pro Max modelleri ile beraber Always On Display özelliğini kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Fakat bu özellik, yalnızca saati ve bazı bildirimleri değil de daha çok arka plan görsellerini de gösteriyordu.

IPhone markasının Always On Display özelliği, aslında bu açıdan bakıldığında kullanıcılar açısından yalnızca parlaklığı çok kasılmış bir ekran şeklinde görev yapıyordu. Bu sebeple özelliğin pek de bir anlamı kalmıyordu.

Yeni iOS 16.2 işletim sisteminin 3 geliştirici betası, Always On Display ekranında arka plan görseli ile bildirimleri kapatmayı gerçekleştirecek özelliklere yer verdi. Böylece kullanıcılar, ekranda sadece saati görebilecek.