Sözleşmeli Personeller Kadro Müjdesi Beklerken Fesih Şoku Yaşadı

Sözleşmeli personeller kadro müjdesi beklerken , sözleşme fesih bildirisi ile karşı karşıya kaldı. Birçok belediyede 31 Aralık itibariyle işçi ve personellerle sözleşme imzalanmadı.

Sözleşmeli Personeller Kadro Müjdesi Beklerken Fesih Şoku Yaşadı

Sözleşmeli personeller kadro müjdesi beklerken şoka uğradılar.

Sözleşmeli personeller için kritik tarih geldi. Özellikle belediyeler bünyesinde sözleşmeli olarak çalışan personeller , yıl sonunun yaklaşması ile birlikte kadro taleplerini daha yoğun şekilde iletmeye başladı. 

Kadro konusunda bir gelişme yaşanmazken , bir müjde gelmezken belediyelerin bazılarından sözleşme fesih dilekçesi işçilere , personellere gelmeye başladı. 

TRT Haber 'e konuk olan Memur Sen Genel Başkanı , sözleşmeli personellerin kadro müjdesi beklediğini söyledi. Belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan personellerin özellikle el değiştiren belediyelerde işten çıkarıldıklarına dikkat çeken Yalçın, “Birçok işçi işinden edildi, birçok belediyede çalışan 5393’e tabi belediyedeki memur statüsündeki sözleşmeli arkadaşımız işinden edildi. 31 Mart seçimlerinden sonra eline iki satır yazı tutuşturulup 'Görülen lüzum üzerine işinize son verilmiştir.' denilerek belediye başkanının iki dudağı arasında emekçilerin ekmekleri ellerinden alındı. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Şimdi de 31 Aralık’a yaklaşıyoruz. 31 Aralık itibariyle şu an tebligatlar çıkarılmış durumda. İki satır yazı var.' 31 Aralık itibariyle 5993’e tabi personel olarak işinize son verilecektir. Bilgilerinize. ' Bu kadar kısa bir şekilde kişinin ekmeği elinden alınıyor.” diye konuştu.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından sözleşmeli kadro taleplerinizi yazabilir diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.