Hasan Şıldak Balıkesir Valisi Oldu - Kimdir , Aslen Nereli?

Burdur Valisi olarak görev yapan Hasan Şıldak 'ın görev yeri değişti. Edinilen bilgilere göre Şıldak, Balıkesir Valisi olarak atandı.

Hasan Şıldak Balıkesir Valisi Oldu - Kimdir , Aslen Nereli?

Burdur Valisi Hasan Şıldak Balıkesir Valisi oldu.

Resmi Gazete 'de Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın imzası ile yayımlanan kararnameye göre Hasan Şıldak , Balıkesir Valisi olarak atandı. 

1969 yılında Çanakkale’de doğan, İlk ve orta eğitimini Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde tamamlayan Şıldak, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü başarı ile bitirdi.

1994 'te Çanakkale Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği ne giriş yapan Şıldak, adaylık süresi içinde Denizli-Çardak ve Çanakkale-Eceabat İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

İngiltere'de 8 ay çalışmalar yapan ve dil öğrenen Şıldak, 83. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamladıktan sonra 1997-2007 yılları arasında sırasıyla Antalya-İbradı ile Kars-Selim Kaymakamlığı, Adıyaman Vali Yardımcılığı ve Denizli-Çal Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Balıkesir 'in yeni Valisi Hasan Şıldak hakkında bazı bilgiler şu şekilde:

2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine,

2010 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

2011 : Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalından Yüksek Lisans derecesi aldı.

2013: TBMM'de demokrasiye müdahale eden darbe ve muhtıraların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nda görevlendirildi.

2 yıl süreyle Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kuruluşu aşamasında kurumsal mevzuatının hazırlanması ve taşra teşkilatının oluşturulması çalışmalarında görev aldı.

2016-2017 arasında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

22 Mayıs 2017 tarihinden bu yana OHAL Komisyonu üyesi olan Şıldak, 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/11819 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Burdur Valisi olarak atandı.

Vali evli ve iki çocuk babasıdır.