Flaş: Kayyum 40 Personeli Görevinden Uzaklaştırdı

Son dakika haberi: Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 40 personelin görevinden uzaklaştırıldığına yer verildi.

Flaş: Kayyum 40 Personeli Görevinden Uzaklaştırdı

Son dakika haberi: 40 kişi ihraç edildi.

İçişleri Bakanlığı bugün sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı ve Diyarbakır, Van ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alıp yerlerine kayyum ataması yaptı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve HDP 'li belediye başkan tarafından seçim sonrası görevlerine iade edilen aralarında bir daire başkanı, 2 başkanlık danışmanı, 29 memur ve 8 işçinin bulunduğu 40 kişiyi görevinden uzaklaştırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"31 Mart yerel yönetimler seçimleri öncesinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış olan ve seçimlerden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve tekrar iade edilen terör örgütleriyle iltisaklı 29 memur yeniden görevden uzaklaştırılmış, bu kapsamdaki 8 işçinin de iş akitleri askıya alınmıştır. Ayrıca 19 Ağustos 2019 tarihinde yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırılmış olup, 2 başkanlık danışmanının da görevlerine son verilmiştir. Görevden uzaklaştırılan personelle ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatılmıştır"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA