Eczacılara Söylediği Sözler Nedeniyle Kaymakam Hakkında Soruşturma Başlatıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bir kaymakam hakkında eczacılara söylediği sözleri , sergilediği davranışları nedeniyle soruşturma açıldığına yer verildi.

Eczacılara Söylediği Sözler Nedeniyle Kaymakam Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Son dakika : O kaymakam hakkında soruşturma.

İçişleri Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı ve bir işyerinde meydana gelen olayda, denetim sırasında tepki çeken sözleri nedeniyle kaymakama soruşturma başlatıldığına yer verildi. 

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhteren İnce, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Koronavirüse karşı mücadelenin etkin şekilde devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce, tasvip edilemez diyaloglar nedeniyle Kaymakam hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: 

İçişleri Bakanlığı olarak kamu düzeninin tesisi amacıyla yürüttüğümüz birçok önemli görevin yanı sıra salgın hastalıkla mücadele sürecinde salgının yayılımını önlemek için başta denetim faaliyetleri olmak üzere sahada etkin bir şekilde görev icra edilmektedir.

Koronavirüs salgınına dair denetim faaliyetleri vali ve kaymakamların koordinesinde ve bizzat iştiraki ile başarıyla sürdürülmekle birlikte zaman zaman sürecin getirdiği olumsuz davranışlara da üzülerek şahit olunmaktadır.

Bu kapsamda, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere aykırı davrandığı açıkça belirli olan bir işyerine görevinin gereği olarak müdahale ederken tasvip etmediğimiz bir diyaloğa giren Kaymakamımız hakkında ilgili birimlerimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır.