Belediyeler Tarihinde Bir İlk: Trans Birey İşe Alındı

Belediyeler tarihinde bir ilke imza atıldı. CHP'li Avcılar Belediyesi trans bir bireyi işe aldı. Konu sosyal medya üzerinde kısa sürede yayıldı.

Belediyeler Tarihinde Bir İlk: Trans Birey İşe Alındı

Belediyeye trans birey.

CHP Avcılar Belediyesi Türkiye 'de ilke imza attı. Edinilen son dakika bilgilerine göre  Avcılar Belediyesi trans bir bireyi işe aldı.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAY OLMUŞTU

Bundan önce İstanbul 3 'üncü bölge milletvekili aday adayı olan , ancak adaylığa seçilemeyen Niler Albayrak, bir paylaşım yaptı. Albayrak yaptığı paylaşımda Avcılar Belediyesi'nde şoför olarak işe başladığını duyurdu. 

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşıum yapan  Albayrak , Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'ye teşekkür ederek duyurdu.

İşte o paylaşım :

"Türkiye'de bir ilk Avcılar Belediye Başkanlığı Turan Hançerli Belediyeler Tarihinde de bir ilk. Açık kimlikli tranz bir kadın olarak işe başladım."

Siz de bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Trans nedir: Tanımı Fiziksel açıdan kadınsı özelliklere sahip, fakat eril cinsiyet kimliğinde olan bireyler, kadından erkeğe transseksüel, yani trans erkek olarak nitelendirilmektedirler. Fiziksel açıdan erkeksi özelliklere sahip, fakat dişil cinsiyet kimliğinde olan bireyler ise, trans kadın olarak tanımlanmaktadırlar.