Belediye 200 Personel Alımı İptal Edildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir afiş hazırladı ve 200 personel alımının neden yapılmadığını kamuoyuna duyurdu.

Belediye 200 Personel Alımı İptal Edildi

200 belediye personeli alımı kabul edilmeyince...

Bolu Belediye Başkanı CHP 'li Tanju Özcan çok konuşulacak bir afiş hazırlandı. Gündem olan afişte Çolak, 16 Ocak'ta İŞKUR İl Müdürlüğü 'ne belediye olarak başvuru yaptıklarını ve  İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 200 personel alımı yapmak istediklerini iletti.

Belediye bünyesindeki kamu şirketine yapılacka personel alımı için İŞKUR olumsuz bir cevap verdi. CHP 'li Belediye Başkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın'ın, bakanlık onayına rağmen taleplerine, AK Parti İl Başkanının ve AK Parti'li milletvekillerinin baskısı sonucu olumsuz cevap verdiğini ve 200 personel alımına izin verilmediğini söyledi. 

İŞKUR MÜDÜRÜ : GERÇEK DIŞI

Afişlerin ortaya çıkması sonrası açıklama yapan Bolu İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın ise Özcan'ın açıklamalarının gerçek dışı olduğunu söyledi. İşbaşı eğitim programlarında önceliğin özel sektör iş yerleri olduğunu söyleyerek açıklama yapan Yalçın, "Bolu Belediyesi şirketi olan Boluyu Seviyorum A.Ş. de ilgili mevzuat çerçevesinde İşbaşı Eğitim Programı düzenlemeden de daha önceki belediyelerin yaptığı gibi ihtiyacı doğrultusunda doğrudan istihdam yapabilirler" dedi.

AFİŞ HAZIRLANDI

İddiaların yalanlanması sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir afiş hazırladı. "Bolu halkı bunları bilmeli" başlığı ile hazırlanan afiş Bolu 'nun birçok bölgesine asıldı.  Hazırlanan afişe AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın telefon numarasına da yer verildi ve 200 personel alımı yapılmak istendiği ancak buna engel olunduğunu yazdı. 

Kentin çeşitli yerlerine asılan afişte, "İŞKUR müdürlüğüne haklı ve emsalleri bulunan talebimizi reddetme talimatı veren AK Parti il başkanını 0533...... numarasından arayıp, tutumunun sebebin, sorabilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİLİ NURATTİN DOĞANAY'DAN AÇIKLAMA

Bu afiş sonrası konuşan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, numarasının yer aldığı afişler için  Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu  söyledi.

İŞKUR TAMAM DEDİ AMA...

Talebe bakanlığın izin verdiğini söyleyen  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise il başkanını aradığını İŞKUR İl Müdürünün kendisinden talimat beklediğini söylediğini anlattı. Özcan,"Defalarca uyardık en sonunda müdür dönüş yaptı ve izin vermediklerini söyledi. Ne yaptık bunun üzerine billboardlara çıktık. Olayları özetledik" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA