Yeni Askerlik Sistemi Resmi Gazete'nin Mükerrer Sayısında Yayımlanacak

Yeni askerlik sistemi meclisten geçti mi , askerlik süresi ne zaman düşecek, nihai oylama ne zaman? ...Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşmelerinde artık sonuna gelinen kamuoyunca 'Tek tip askerlik, yeni askerlik sistemi' olarak bilinen 'Askeralma Kanunu Teklifi' salı günü görüşülecek.

Yeni Askerlik Sistemi Resmi Gazete'nin Mükerrer Sayısında Yayımlanacak

Yeni Askerlik Sistemi Resmi Gazete'nin Mükerrer Sayısında Yayımlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşmelerinde artık sonuna gelinen kamuoyunca 'Tek tip askerlik, yeni askerlik sistemi' olarak bilinen 'Askeralma Kanunu Teklifi' salı günü görüşülecek. Partilerin uzlaştığı yeni askerlik sisteminin salı günü nihai oylamanın ardından TBMM'den geçmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olurunun ardından Resmi Gazete'ye yayımlanmak üzere gönderilecek olan kanun Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe gireceği belirtiliyor. 

Erken Terhis Tartışma Konusu Olmuştu

130 binin üzerinde yükümlü askere 'Erken terhis' getirecek olan düzenleme , teklifin ilk meclise geldiği günlerde tartışmaları da beraberinde getirmiş, fakat MSB, celp dönemlerinin arttırılarak bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini partileri anlattıktan sonra tüm partilerden erken terhis konusundaki tepkiler azalmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanacak kanun ile birlikte yükümlü askerlerin yarısına yakını erken terhis olacak. 6 ay askerlik hizmetini yerine getiren yükümlü er ve erbaşlar tezkere alacak.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yeni askerlik sistemi ile ilgili düşüncelerinizi, beklentilerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Son dakika gelişmelerini takip etmek için TIKLAYIN.