Yeni Askerlik Sistemi (Lise Mezunlarının Askerlik Süresi ve Sözleşmeli Er ve Erbaşlık, Önlisans Mezunları için Yedek Astsubaylık)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yeni askerlik sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalar, milyonların yüzünü güldürmüştü. 6+6 sistemiyle 12 ay askerlik hizmetini Lise mezunu adayların sözleşmeli er ve erbaş olarak TSK'da kalabileceğini, bunun için askerlik bitmeden başvuruların kabul edileceğini açıklayan Erdoğan, askerlik hizmetini 12 ay yapan yükümlülere sözleşmeli er erbaş alımalarında öncelik tanınabileceği sinyalini vermişti, Önlisans mezunları için de yeni askerlik sistemiyle

Yeni Askerlik Sistemi (Lise Mezunlarının Askerlik Süresi ve Sözleşmeli Er ve Erbaşlık, Önlisans Mezunları için Yedek Astsubaylık)

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ İÇİN SON RÜTUŞLAR YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün yeni askerlik sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalar, milyonların yüzünü güldürmüştü. 6+6 sistemiyle 12 ay askerlik hizmetini Lise mezunu adayların sözleşmeli er ve erbaş olarak TSK'da kalabileceğini, bunun için askerlik bitmeden başvuruların kabul edileceğini açıklayan Erdoğan, askerlik hizmetini 12 ay yapan yükümlülere sözleşmeli er erbaş alımalarında öncelik tanınabileceği sinyalini vermişti, Önlisans mezunları için de yeni askerlik sistemiyle birlikte önemli gelişmeler yaşanacak. 2 yıllık MYO mezunları talep etmeleri halinde yedek astsubay olarak maaşlı askerlik yapabilecekler. Lisans mezunları için yedek subaylık uygulaması ise aynen devam edecek. Yeni askerlik sisteminde temel eğitim 1 ay olacak, bu süre bedelli askerlik yapanlar için de geçerli. Bir süre çeşitli basın yayın organlarında 21 gün olan bedelli askerlik süresinin kaldırılacağı iddia edilmişti , fakat son taslağa göre 1 ay temel askerlik eğitimi tüm yükümlüler için geçerli olacak. Bedelli askerlik sürekli hale gelecek ve MSB'nin ihtiyaçları doğrultusunda her yıl en az 145 bin kişi bedelli askerlik yapabilecek. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİYLE İLGİLİ SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? BU KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ SAYFANIN ALTINDA YER ALAN YORUM KISMI VASITASIYLA BİZLERLE VE DİĞER ZİYARETÇİLERİMİZLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bilindiği gibi halen lisans, lisansüstü programlarını bitirenler 12 ay yedek subay veya 6 ay kısa dönem er erbaş olarak askerlik yapıyor. Lisans düzeyinden aşağıda olanlar ise 12 ay er ve erbaş olarak askerlik görevini şu an itibariyle yerine getiriyor. Bir de yurtdışındaki vatandaşlarımızın faydalandığı dövizle askerlik ile zaman zaman başvurulan bedelli askerlik uygulaması var. Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için 12 aylık yedek subaylık devam ediyor, 2 yıllık MYO mezunları için ise burada yeni bir adım atıyoruz, ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek astsubay ve subaylık görevini yerine getirenlere 2 aylık eğtimlerde harçlık, diğer kıta görevlerinde maaş verilecek. Lise mezunları için , diğer eğitim gruplarından isteyenler için 6+6 aylık askerlik uygulaması getiriyoruz. İlk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. 6 ay sonra devam etmek isterlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar. 12 ay bitiminde arzu eden askerlerimiz sözleşmeli er erbaş kadrosuna geçiş için müracaat edebilecekler. 

AÇIKLAMALARIN TAMAMI İÇİN http://www.kamubulteni.com/askeri-personeller/lise-onlisans-ve-lisans-mezunlari-icin-askerlik-sistemi-askerlik-h7086.html