Yeni Askerlik Sistemi Bu Hafta Yasalaşabilir! Hangi Maddelerde Değişiklik Bekleniyor?

Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren kamuoyu tarafından 'Yeni askerlik sistemi, tek tip askerlik, kalıcı bedelli askerlik' başlıkları ile bilinen 'Askeralma Kanunu Teklifi' bu hafta mecliste görüşülecek. Askerlik süresinin düşmesi, yedek astsubaylık, dövizle ve kalıcı bedelli askerlik uygulamaları ile köklü bir düzenlemeyi beraberinde getirecek yeni askerlik sisteminde muhalefet ve iktidar uzlaşıya varmaya başladı.

Yeni Askerlik Sistemi Bu Hafta Yasalaşabilir! Hangi Maddelerde Değişiklik Bekleniyor?

Yeni Askerlik Sistemi Bu Hafta Yasalaşabilir! Hangi Maddelerde Değişiklik Bekleniyor

AK Partili Milletvekillerinin imzasını taşıyan kamuoyu tarafından 'Yeni askerlik sistemi, kalıcı bedelli askerlik, tek tip askerlik' gibi başlıklarla bilinen 'Askeralma Kanunu Teklifi' geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kuruluna gelmiş, burada tartışılmaya başlanmış hatta ilk iki maddesi oylanarak geçmişti. Muhalefet partilerinin onayının da alınmasına dikkat eden AK Partili yetkililer ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin TBMM gruplarını ziyaret ederek yeni sistemle ilgili partileri bilgilendirmişti.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ, İŞ HABERLERİYLE İLGİLİ HABERLERİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA VE KAMU BÜLTENİNE KATIL.

Yeni Askerlik sisteminde en çok tartışmanın yaşandığı 45. madde ile Cumhurbaşkanına tanınan haklar konusunda düzenlemeye gidilebileceği öğrenilirken, yine 12 ay askerlik yapanlara tanınacak personel alımlarındaki ilave puan uygulamasında düzenleme yapılabileceği belirtiliyor. Bu maddelerin haricinde celp dönemlerinin arttırılması gibi konuların da gündeme gelebileceği bildiriliyor.  Cuma gününe kadar yeni askerlik sisteminin meclisten geçmesi söz konusu olursa, 130 binin üzerinde askerin terhisi de mümkün olacak.

Muhalefet partileri erken terhise karşı olmadıklarını bildirmeye başladı.