Uzman Erbaşları İlgilendiren Değişiklik Geldi

Uzman çavuşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici yaptığı açıklamada uzman çavuşlar için gelen düzenlemenin detaylarını aktardı.

Uzman Erbaşları İlgilendiren Değişiklik Geldi

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici uzman erbaşların beklediği düzenlemenin detaylarını açıkladı.

Hürriyet'e konuşan Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, AK Parti tarafından verilen kanun teklifinin detaylarını aktardı. UZman çavuşları ilgilendiren 5 önemli maddenin söz konusu kanun teklifinde olduğunu belirten Tilkici, emeklilik yaşı hakkında yaptığı açıklamada, "Gelen kanunla beş madde üzerinde değişiklik olacak. Birincisi uzman çavuşların emeklilik yaş hadleri 55 oluyor. Daha önce uzman çavuşlarda yaş haddi yoktu. Eskiden dışarıdaki sivil işçi gibi hesaplanıyordu. Kim ne kadar çalışmış, belli değildi. 55 yaş haddi ile onlar da emekli olabilecek. İkinci olarak komando birliklerdeki personele yeni kadrolar açarak, 40 yaşın üzerindeki personel kadrolu olarak görevlendirilecek. Şu anda 50 yaşında Suriye'de görev yapan uzman çavuş var. dedi.

"SİVİL MEMURLUK"

Tilkici konu ile ilgili yaptığı açılamada, "Uzman çavuşlukta eskiden 45 yaşına kadar çalışma imkanı vardı. Emekli olamadıkları için bir müddet sivil memurluk yapmışlardı. Bir, iki aylık. Bunlar sivil memurluktan emekli edilmişlerdi. Bu uzman çavuşlar bu kanun maddesiyle emekli uzman çavuş haklarına sahip olacaklar. Dördüncü maddemiz de beylik silahını devlet verecek. Uzman çavuşlar şimdiye kadar taşıdıkları silahı kendi paralarıyla satın alıyorlardı. Yüksekova ve Diyarbakır'da silahları olmadığı için şehit edilen uzman çavuşlarımız vardı. Beşinci madde de kamu yararına Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği kurulacak. Şu anda yedi, sekiz tane derneğimiz var. Hepsi birleştirilip tek bir dernek yapılacak." dedi.

KADRO

Tilkici, 40 yaşından büyük uzman çavuşlara gelen kadro düzenlemesi hakkında konuştu ve 40 yaşın üstünde komando birliklerinde çalışan uzman çavuşlara kadro hakkı geliyor. Ama biz istiyoruz ki diğer sınıflara da gelsin. İsteklerimizden biri de bu. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. 50-60 liralık noter kağıdı ile Suriye'de görev yapılmaz. Suriye'dekilerle her gün görüşüyoruz. Bunların ast üst ilişkisi yok deniliyor. Bir yıllık uzman çavuş ile 20 yıllık uzman çavuş aynı maaşı alıyor. Disiplin yönünden astlık üstlük ilişkisi gerçekleşmesi gerekiyor. Kıdemleri rütbeden sayılması gerek. Suriye'deki uzman çavuşlarımızla her gün görüşüyoruz, Suriye'de sevinç dalgası var. Bu çocuklar yıllardır bu maddeleri bekliyorlar. Yıllardır hor görüldüler. Bu kanun da eksik çıkmasın istiyoruz." dedi.

UZMAN ERBAŞ ALIMINDA DEĞİŞİKLİK TALEBİ

Uzman erbaş alımı bekleyen binlrce aday , yaş , KPSS ve askerlik düzenlemesi bekliyor. Terhis sonrası yıl haddinin kaldırılmasını, yaş düzenlemesi yapılmasını ve KPSS 'siz de alım yapılması talep ediliyor.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA