Sözleşmeli Er ve Erbaşlıkta İki Önemli Değişiklik

Sözleşmeli er ve erbaşları yakından ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada er ve erbaşların kamuya geçişleri ile mesai saatleri düzenlemesinin komisyondan geçtiği öğrenildi.

Sözleşmeli Er ve Erbaşlıkta İki Önemli Değişiklik

Sözleşmeli er ve erbaşları ilgilendiren düzenleme komisyondan geçti.

Milli Savunma Komisyonu önceki gün toplandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler yapıldı. 

AK Partili Milletvekilleri  tarafındna hazırlanan kanun teklifi komisyonda görüşüldü ve komisyondan geçti. Teklifle sözleşmeli er ve erbaşlıkta önemli değişiklik yapılacak. 

MESAİ DÜZENLEMESİ

Komisyonda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10/3/2011 tarihli ve 6191 sayılı Sözleşmeli Er ve Erbaş Kanunu'nun 8'inci maddesinin sekizinci fıkrasındaki "Sözleşme ve görev süresince kışlada iskân edilirler.” cümlesi "Sözleşme ve görev süresince Genelkurmay Başkanlığı'nın belirleyeceği birlikler haricinde kışlada iskân edilirler.” olarak değiştirilmiş; bu cümleden sonra gelmek üzere "Belirlenen birliklerde sözleşmeli erbaş ve erlerden isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun bu konudaki hükümleri saklı kalmak şartıyla, gece evlerine gidebilirler (Nöbetçi olanlar hariç). Gece kışlada veya gemide kalmayı kabul edenler yetkili amirin izni olmadan kışladan veya gemiden ayrılamazlar. Bunlar mümkün olduğu kadar erbaş ve erlerden ayrı olarak tahsis edilecek yerlerde yatırılırlar.” cümleleri eklenmiştir."

KAMUDA İSTİHDAM 

Sözleşmeli er ve erbaşların kamuda istihdamı ile ilgili yapılan düzenleme şu şekilde:

"Sözleşmeli er ve erbaşların kamuda istihdamıyla ilgili olarak bahse konu Sayın Milletvekili’nin ifade etmiş olduğu yönetmelik yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi."

Bu açıklamaya bakacak olursak sözleşmeli er ve erbaşların kamuda istihdam edilmesi için bir yönetmelik hazırlandığı görülüyor.  Bu düzenleme ile 7 yıl sonra sözleşmeli er ve erbaşlar memuriyete geçebilecek.

Sözleşmeli er alımı başvurusu başladı. Detaylar için TIKLAYIN