Sözleşmeli Er Maaşı ve Tazminatı Ne Kadar? İşte 2020 Maaşı

Sözleşmeli er alımı 2020 yılı başvuruları başladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın kuvvet komutanlıkları bünyesine yaptığı sözleşmeli er alımı için başvuruların başlamasının ardından adaylar, maaşların ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar.

Sözleşmeli Er Maaşı ve Tazminatı Ne Kadar? İşte 2020 Maaşı

Sözleşmeli er maaşı ne kadar?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafındna yayımlanan duyuruda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesine en az ilkokul mezunu adaylar arasından sözleşmeli er alımı yapılacağına yer verildi. 

Askerlik şartı olmadan yapılan sözleşmeli er alımında başvuruların başlamasının ardından adaylar sözleşmeli er maaşlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızı adayları bilgilendirmek, adaylara yardımcı olmak için yazdık.

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

MSB sözleşmeli er alımı başvuru şartları şu şekilde:

(1) Türk vatandaşı ve erkek olmak,

(2) En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

(3) Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihinden sonra doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihi ile 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğanlar),

(4) Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

(5) Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

(6) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

(7) Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; (a) Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından, (b) Firar, amir veya üste fiili taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından, (c) 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148’inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden mahkûm olmamak,

(8) Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,

(9) Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

ÜCRETLERLE İLGİLİ MSB DUYURUSU

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda sözleşmeli erlerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belirli bir ücret karşılığı 6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu esaslarına göre istihdam edilen, erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

Sözleşmeli erbaş ve erler vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erler gibi kışlada kalırlar. Sabah, öğle ve akşam yemekleri devlet tarafından karşılanır. Sözleşmeli erbaş ve erler kışlada kaldıklarından dolayı yatak ve yemek ücreti ödemezler.

MAAŞ NE KADAR?

Sözleşmeli erler, çalıştıkları yere göre farklı maaş almaktadırlar. Sözleşmeli erlere 3500 ile 5000 TL arasında maaş almaktadır. 

Sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, yetkili komutanlıklarca dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olmamak şartıyla azami yedi yıllık hizmet süresi sonuna kadar uzatılabilir. Sözleşmeli erbaş ve erler, sözleşme süreleri sona ermeden sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedemezler.

İlk 4 yılı tamamlayan sözleşmeli erler, tazminatlarını alıp ayrılabilirler.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN