Sefer Görev Emri Nedir? Sefer Görev Emri e Devlet'ten Sorgulama Nasıl Yapılır?

İdlip 'teki alçak saldırı sonrası vatandaşlar , sefer görev emri sorgulama ekranını araştırmaya başladı. Peki sefer görev emri ne demek? Sefer görev emri nasıl sorgulanır? İşte detaylar.

Sefer Görev Emri Nedir? Sefer Görev Emri e Devlet'ten Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sefer görev emri sorgulama.

İdlip 'teki alçak saldırı sonrası en çok araştırılan konu sefer görev emri oldu. Olası bir seferberlik durumunda sefer görev emri olanlar silah altına alınabilir. 

CUMHURBAŞKANLIĞI HENÜZ AÇIKLAMADI

Alçak saldırı sonrası Beştepe 'de Güvenlik Zirvesi toplandı ve kritik bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrası Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınırın sıfır noktasına gitti. Ancak seferberlik açıklaması gelmedi.

Sefer görev emri için de henüz bir açıklama yapılmadı.

Hatay Valisi Doğan 33 askerimizin alçak saldırı sonrası şehit olduğunu söyledi. Doğan, "Esed rejim güçlerinin yapmış olduğu hava saldırısı sonucu TSK mensuplarımızdan 4 Mehmetçiğimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Yapılan hava saldırıları sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birazdan hastanede yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Sağlık mensuplarımız, hiçbir Mehmetçiğimizin hayati tehlikesinin olmadığını ifade ettiler. Şu an itibarıyla hastanemizde 32 yaralımız var." dedi. 

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Sefer görev emri, herhangi bir seferberlik durumunda silah altına alınacakların katılacağı birliklerdir. E devlet üzerinden sefer görev emri sorgulama yapılır. Sorgulamada , olası bir seferberlik durumunda vatandaşların katılacağı birliğe yer verilmektedir. 

https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada e devlet şifrenizle giriş yapın ve sefer görev emriniz olup olmadığını sorgulayın.

Peki sizin sefer görev emriniz var mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , diğer gençlerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.