MSB'den Açıklama 23 Bin 324 Asker Hakkında FETÖ'den İşlem

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Akar açıklamasında 23 bin 324 asker hakkında FETÖ'den işlem yapıldığını söyledi.

MSB'den Açıklama 23 Bin 324 Asker Hakkında FETÖ'den İşlem

Hulusi Akar 'dan FETÖ açıklaması.

Bir basın toplantısı düzenleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakar Akar yaptığı açıklamada Libya meselesine , Suriye ile yapıldığı iddia edilen görüşmeye ve FETÖ 'den hakkında işlem yapılan asker sayısına yer verdi. 

"Değişen sayıda personelimiz halen Libya'da danışmanlık yapıyor. Libya'da savunma-güvenlik işbirliği ofisi kuruldu. Libya eğitim işbirliği timi görev yapıyor." diyerek sözlerine başlayan Bakan Akar, Libya 'da ateşkes çabalarına yönelik, "Libya'da ateşkesin bittiğine dair açıklamaların sahada karşılığı yok. Muhatabımız Ruslar, çalışmalarının sonucunu bekliyoruz. Henüz Hafter tarafından resmi bir açıklama gelmedi. 19 Ocak'taki Berlin Konferansı'nda bir sonuç alınacağını umuyoruz.

Libya'da bir an önce ateşkesin sağlanmasını ümit ediyoruz. En kötü senaryoda Libyalılar mücadelesini sürdürüyor. Biz de onların ihtiyaçlarını sağlamaya devam ederiz. Libya'ya ilgimiz dün başlamadı, buraya seyirci kalmamız mümkün değil. Libya'da siyasi çözüm ve kanın durması temel amacımız"  dedi.

600 BİN SURİYELİ SINIRA GELDİ

Suriye 'den Türkiye sınırına doğru  gelenlerin sayısının 600 bini bulduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Akar "Gözlem noktaları pazarlık konusu değil, kesinlikle çekilmeyeceğiz. Fırat'ın doğusunda Rusya ile devriyeler devam ediyor" dedi.

SURİYE TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ

MİT-Suriye istihbaratı görüşmesine de değinen  Bakan Akar, "Ülkemizin çıkarları için her kesimle görüşmeler yapıldı, yapılacak" dedi.

23 BİN ASKER HAKKINDA İŞLEM

15 Temmuz sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında yapılan işlemlere değinen Bakan Akar,  "15 Temmuz'dan bugüne 23 bin 324 TSK personeline işlem yapıldı. Hiçbir hainin bu şanlı üniformayı giymesine izin vermeyiz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA