Milli Savunma Bakanı'ndan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı'ndan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

Milli Savunma Bakanı'ndan Yeni Askerlik Sistemi Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Habertürk'te katıldığı canlı yayında yeni askerlik sistemi ve Bakanlığın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Askerlik Sistemini beraberinde getiren 'Askeralma Kanunu'nda değişikliği öngören kanun teklifinin tüm ihtiyaç ve şartlar göz önünde bulundurularak hayata geçirileceğini söyleyen Akar, "Biz bütün modelleri gözden geçirdik. Asıl esas olan bizim milli ve tarihi değerlerimiz üzerinden de hareket ettik. Ortaya koyduğumuz, kurguladığımız bu sistem olabildiğince yeni bir sistem. Reform, büyük bir yenilik denilebilir. Aslında bunun temelleri hem bizim tarihimizde var hem de modern ordularda bunlar kullanılmakta. Biz bunları birleştirmek suretiyle tamamen kendimize özgü bir sistem oluşturmaya çalıştık. Oluşturduğumuz sistemin temelinde ise içinde bulunduğumuz bu hassas durumda TSK'nin ihtiyaçlarının etkin şekilde karşılanması var. Bizim temel amacımız bu. Burada herhangi bir aksaklığa eksikliğe meydan vermeden bu ihtiyacın karşılanması. Ekonomik ve etkin bir şekilde karşılanması. Bunun için çalışıyoruz." dedi.

ASKERLİĞİNİ ERTELEYEN 2 MİLYON 200 BİN KİŞİ VAR

Askerlik görevlerini çeşitli sebeplerle erteleyen 2 milyon 200 bin vatandaş olduğunu söyleyen Akar, her sene 700 bin gencin askerlik çağına geldiğini hatırlattı. Akar, bunların uygun bir şekilde askerlik hizmetlerini yerine getirmeleri için çalıştıklarını belirten Milli Savunma Bakanı, yükümlü kaynağının 'Yükümlü erbaş-er", 'Yedek astsubay' ve 'Yedek subay' olarak sınıflandırılabileceğini, bunların yanı sıra kalıcı bedelli askerlik ve dövizli askerlik uygulamasının da yeni sistemde olacağını söyledi.  

ERKEN TERHİS İLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE YANIT

Yeni sistemle birlikte gelebilecek erken terhis eleştirilerine de değinen Akar, "Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bütün çalışmaları yaparken milli, manevi ve mesleki değerlerimizi daima ön planda tutuyoruz. Tabii ki çağın araçlarından, getirdiklerinden istifade ediyoruz fakat hem tarihimizi hem milli/manevi hem de mesleki değerlerimizi hiçbir zaman unutmadan, onları daima göz önünde bulundurup, içinde bulunduğumuz koşullara, durumlara adaptasyonun da tam olarak sağlanması için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bu sistem kurgulandığı zaman bizim subay okullarımız, harp okullarımız, astsubay okullarımız ve diğer eğitim merkezlerimiz fonksiyonlarını aynen devam ettirecekler. Bu yaptığımız sistemle, bu ana sistemi bunlar takviye edecek. Dolayısıyla ihtiyaçlarımızı karşılamayı bir anlamda çeşitlendiriyoruz. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bizim kaybettiğimiz, göz ardı ettiğimiz bir konu söz konusu değil. Biz teamüllerimize, geleneklerimize, tüm değerlerimize bağlı olarak ve onları daima göz önünde bulundurarak ilerlemeye çalışıyoruz." dedi.

GELİŞMELER VE DAHA FAZLA İLGİLİ HABER İÇİN TIKLA VE KATIL.