Milli Savunma Bakanı Akar Açıkladı! (Askeri Okullar 13 Nisan'a Kadar Tatil Edildi! Askerlik Celp Dönemleri Değişecek Mi? Sorusuna Yanıt Geldi)

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Sasvunma Üniversitesi'ne bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri'nin 13 Nisan'a kadar tatil edildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar Açıkladı! (Askeri Okullar 13 Nisan'a Kadar Tatil Edildi! Askerlik Celp Dönemleri Değişecek Mi? Sorusuna Yanıt Geldi)

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile dün akşam bakanlıkta düzenledikleri toplantıda koronavirüse yönelik yeni tedbirleri ele aldı. Akar, dün gerçekleştirilen topğlantıda alınan kararların hayata geçirileceğini, hudut birliklerindeki önlemlerin arttırılacağını, askeri okulların 13 Nisan'a kadar tatil edileceğini, tören konferans, kısa süreli toplantı, kurs, fuar, seminer gibi faaliyetlerin de iptal edildiğini söyledi.

Yurt dışı gteçici görevlerin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, celp işlemlerine ilişkin, "Yükümlü erbaş ve erlerimizin celp işlemlerine mevcut planlar çerçevesinde devam edilecektir. Gençlerimizin eğitim merkezlerine katılışları sırasında Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak ek önlemler de alınacaktır. Aileleri tarafından bizlere emanet edilen Mehmetçiklerimizin hafta sonu izinlerini bir süreliğine durdurmuştuk. Askerlerimizin sağlığını ön planda tutarak hayata geçirdiğimiz bu uygulamanın yanı sıra ilave tedbirler de aldık, almaya devam ediyoruz. Hudut birliklerinde de çeşitli önlemler aldık. Yasa dışı geçişlerle mücadeledeki faaliyetimizi personelimizi virüse karşı koruyacak şekilde, koruyucu elbise ve maske takviyesi dahil yeniden düzenledik." diye konuştu. 

Bakan Akar, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere Milli Savunma Bakanlığı'nın ilgili tüm bakanlıklar ve kurumlar ile koordineli şekilde gerekli tüm tedbirleri almayı sürdüreceğini ve süreci dikkat ve hassasiyetle takip edeceğini söyledi.