Milli Savunma Bakanı Açıkladı : Olağanüstü Başvuru Var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni sistemle birlikte hayata geçirilen yedek astsubay uygulamasına yoğun müracaat söz konusu olduğunu söyleyen Akar, yedek astsubay olarak görev yapanların 1 yıllık hizmetlerinin sona ermesinden sonra askerlikte kalmalarını temenni ettiklerini vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Açıkladı : Olağanüstü Başvuru Var

Milli Savunma Bakanı Akar, "Yedek astsubaylığa müracaat, teveccühü olağanüstü. Temennimiz de bunlardan bir kısmının sistemin gereği normal bir yıllık hizmetlerini bitirdikten sonra askerlikte kalmaları. Gençlerimiz astsubay olduktan sonra belirli şartları gerçekleştirdiklerinde subay olabilecekler." ifadelerini kullandı.  Yeni askerlik sisteminde zaafiyet olabileceği yönünde kuşkular olduğunu fakat öyle bir şey olmadığını söyleyen Akar, yükümlü asker sayısının daha önce 215 bin erbaş ve er olduğunu  , an itibariyle 230 bin 103 erbaş ve er olduğunu söyledi.

Akar, "Yeni askerlik sistemiyle ilgili herhangi bir şekilde yanlışlık, eksiklik, zafiyet doğar mı? Çok şükür öyle bir şey olmadı. Bizim üzerinde durduğumuz en önemli konu, terörle mücadele harekatı, hudutların güvenliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bizim askeri varlığımız. Buradaki Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Alay'ında herhangi bir zafiyet doğar mı? Bunların hiçbiri olmadı. Bizim yükümlü olarak askere aldığımız daha önce 217 bin 115 erbaş ve erimiz vardı. Şu anda 230 bin 103 erbaş ve erimiz var. Sistem değişikliğinde insanlarda bir endişe oluyor. Hesaplayamadığımız gözden kaçırdığımız bir şey olmadı. Kazasız, belasız... Bir zafiyet doğmadı." dedi.