Kadın Subay, Jandarma Komando Kursunu Birincilikle Bitirdi

Kadın ve erkek Jandarma'ların komando eğitiminde Merve Gezginci , kursu birincilikle bitirdi.

Kadın Subay, Jandarma Komando Kursunu Birincilikle Bitirdi

Kadın asker, komando eğitiminde birinci oldu.

Dünyanın en zorlu komando eğitim merkezlerinden biri olan ve her yıl binlerce askeri komando olarak eğitip Jandarma bünyesine katan Foça 'da bu yıl subay adayları komando kurslarıda ter döktü ve mezuniyet töreni yapıldı. Psikolojik ve fiziksel olarak oldukça zor aşamalardan geçen adaylardan birinciliği bu sene kadın subay adayı Merve Gezginci elde etti.

Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı bünyesinde eğitim alan 50 'si kadın toplamda 492 subay adayı, komando temel kursunu başarıyla tamamladı ve mezun oldu. Yaklaşık 43 hafta süren komanda temel eğitim kursunun birincisi, temizlik görevlisi babasının zorlukla büyüttüğü okuttuğu ve Jandarma yaptığı Merve Gezginci oldu.

Erzincanlı ailenin üç kızından biri olan Gezginci 'ye birincilik ödülü Foça Kaymakamı Ali Çetin tarafından verilirken; subay adayının anne ve babası da kızlarının mutlu gününde yanında yer aldı ve gururlandı.

Merve Gezginci, törenden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gezginci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir okulda birinci olmak herkese nasip olmuyor. Bir kadın olarak birinci olmak ayrıca gurur verici. Biz 3 kız kardeşiz. Fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum. Bu üniformayı giymeyi çok istedim. Şu an gururla taşıyorum. Üniforma aşkı beni buraya getirdi. Bundan sonraki hayalim akademide başarı göstermek, vatanı, milleti, bayrağı en iyi şekilde temsil etmek. Kadınlar pes etmesin. Biz kadınlar güçlüyüz ve bunu her yerde gösteriyoruz."